07. Beteendefrågor

Val av vatten

2018-11-11 18:35 #0 av: Emptymoment

Hej :)

Jag har ett antal katter hemma som alla är (mig veterligen) välmående och väl underhållna. Men jag upplever att de visar ett konstigt beteende när det kommer till hur de väljer att dricka vatten. Jag har 4 olika vattenskålar i olika former och storlek utplacerade i lägenheten, men dessa är inte speciellt intressanta för katterna. De dricker lite ur dem, men väldigt sällan.

Istället så har jag kommit på att de älskar att dricka ur ett full badkarGapskrattar, speciellt efter att jag duschat eller badat i det, då kastar sig åtminstone två av dem på det. Tänkte höra om det är någon som upplevt samma sak eller har en förklaring till varför? Är det för att ett badkar påminner mer om ett naturligt vattenhål och talar till deras instinkter? Eller är det jag som smakar utsökt? Galen

Jag frågar för att det känns som lite slösande att fylla 200 liter vatten i ett badkar för att de ska dricka lite vatten :p

Anmäl
2019-03-03 14:59 #1 av: Therese

Mina katter tycker om att dricka av badvattnet när jag badar, men jag har inte en aning om varför Galen Dock dricker mest ur vattenfontänen :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.