07. Beteendefrågor

Glupsk skogis

2018-07-10 23:20 #0 av: Eva Strandberg

Jag har en röd norsk skogkatt, Rozzo, 14 månader. Väger 6,8 kg. Han har växt upp med 11 syskon (2 honor som samtidigt fick 5 och 7 ungar) Har problem med att han är fullständigt tokig när mat serveras, håller tassarna om matskålen, så inte någon tar den. Verkar aldrig bli mätt. Var hos veterinären för en månad sedan och vaccinerade honom och hon tyckte att han var lite för stor. Har ni några tips på lämplig mat eller något som kan ändra på hans beteende?

Anmäl
2018-07-14 12:32 #1 av: Vargskogens

Kan det vara att han har haft mycket konkurrens om maten som liten?

Jag har haft några kullar som har blivit så där glupska, och några kullar som har varit mer småätna, men har dock inte riktigt listat ut varför. Jag delar upp kattungarnas färskmat på flera tallrikar, men specielt en av mina större kullar blev glupska. Jag tror att de fick lära sig att äta fort för att alla andra gjorde det, typ, och hela kullen blev katter som äter jättefort och springer fram så fort de tror mat skall serveras. Även som vuxna och ensamkatter har det fortsatt.

Veterinären tyckte han var stor, men det är ingen onormal vikt för en skogkatthane omkring året. Hur känns han; fin och muskulös i kroppen, eller är han tjock?

Anmäl
2018-07-15 10:44 #2 av: Therese

Du skulle kunna testa att lägga maten på en stor bricka och sprida ut den, det har jag gjort med glupska katter. Katterna jag har nu äter helst från en bricka.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.