07. Beteendefrågor

Löper hon?

2016-11-19 21:24 #0 av: lunaaa

Hejsan!
Har nyss blivit kattägare till en okastrerad hona på snart 2 år ( hon ska kastreras snart) hon var jätte snäll och social när vi fick henne för snart två veckor sen, men nu jamar hon konstant och det låter som hon har ont, vi har besökt vetrinär och han kunde inte hitta något fel på henne, hon kommer fram en stund men går sedan sin väg och sätter sig och verkligen skriker.. när man går till henne tittar hon på en och lägger sig och rullar på marken, löper hon? Har hört att katter blir gosiga när dem löper men min katt vill ha mer space. Hon lägger sig inte på marken och lyfter på rumpan, utan rullar sig ist, hon är väldigt lekfull också.

Anmäl
2016-11-20 11:16 #1 av: OberonsMatte

Prova att putta/klappa lite på rumpan under svansen. Om hon börjar trippa med baktassarna då är det troligen löp på gång.

Eftersom hon är nyinflyttad kan jamandet även bero på oro, men det kan också vara först nu efter ett par veckor som hennes vanliga pratglada/högljudda personlighet börjar visa sig. Fråga den tidigare ägaren hur hon brukar vara.

Medarbetare på Förskolan.ifokus

Anmäl
2016-11-20 19:56 #2 av: lunaaa

Hon har återgått till sitt vanliga gosiga och tystlåtna jag nu, så det var förmodligen löp, sen har det varit många hankatter kring området (hon får inte hå ut men vi har haft koppelpromenader)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.