02. Kattungeprat

Nu är det nära

2016-02-28 21:33 #0 av: Norska Cleo

Vi går i väntans tider. På en skogskatt. Norsk

Nu är det fredag kväll. Klockan är halvtolv. Kanske 60 timmar kvar. En evighet av väntan. Men ändå inte. Allt är relativt.

Hon (för hon är en hon) finns nu i Höör hos Hanna. S*Böketorps. Mylitta är hennes officiella namn men av oss döpt till Cleo. Motivering se nedan.

Vi: Eivor och Bosse, båda av årgång 1940. Utvandrade från Vänersborg till Landskrona 2008. Orsak: En dotter, som lovat ta hand om oss.

Hundar och katter

I vårt gemensamma liv har det alltid funnits hundar. Övervägande Schäfer. Nu Shetland Sheepdog.

Kattor har funnits i två omgångar. -80 och 90-talet (2 bondkatter) samt från 2008 tiill 2015 (Helig Birma)

En liten sann historia

Vår första katt Selma upplevde det traumatiska att vårt hus brann ner och vi såg henne fly under huset. Vi fick tillfälligt boende i villa 1 mil därifrån. Åkte varje dag med förhoppningar om under. En morgon låg hon i en brandskadad fåtölj och hälsade välkommen. Med svedd päls och krullade morrhår. Jag grät. Hem till vårt tillfälliga boende varifrån hon senare rymde och var borta i 14 dagar. Kom tillbaka och var hungrig. Resultat 4 kattungar varav 1 (Gustav) blev vår andra katt. Gissa färg.

2015

2015 blev ett sorgligt år. Först tvungna att ta farväl av vår Birma Sessan och juldan vår trettonåriga sheltie Tanja. Kvar elvaåriga Smilla. Kändes tomt. Valet blev: katt eller hund? Katt skulle nog kunna bli OK för Smilla. Trivdes med Sessan. Nu blev det svårt. Ras (eller inte)? Burma. Engelsk korthår, Sibirisk, Main Coon eller Bondkatt (omplacering). Men fastade för Norsk Skogskatt. Inte särskilt originellt om man ser till registreringsstatistik. Men rasbeskrivningar och vittnesmål från ägare på nätet blev det som avgjorde. Hade aldrig träffat någon men besöket hos Böketorps löste det och vi var fast. Mylitta blev det.

Namnet Cleo

Mylitta är i och för sig ett bra namn. En babylonisk kärleksgudinna. Men Cleo har fastnat genom dels genom antikhandlare Homans Siames (Jan Mårtenssons deckarserie) och dels Katten Cleo : hur en kaxig katt hjälpte en familj att läkas. Helene Brown En underbar bok om en familj och en blandraskatt

Nu är det lördag eftermiddag. Ca 42 timmar.

Söndag

Nu plockar vi fram Sessans gamla saker. Kattlåda, klätterträd, lektunnel, möss, bollar, bädd och matskålar. Ser över elsladdar (Sessan älskade att bita i sådana). Nu stiger spänningen. Lite otålig.13 timmar


Anmäl
2016-02-29 13:28 #1 av: SFalkbring

Så söt hon är! Förstår mycket väl att du är otålig :)

Anmäl
2016-03-05 18:43 #2 av: Therese

Så härligt! Uppdatera gärna mer :D

Anmäl
2016-03-13 13:12 #3 av: kara_murray

Hon är jättesöt! Och ett bra namn på sötisen. Har du sett att Helen Brown kommit ut med en ny bok? Den heter " katter och döttrar" och den verkar vara lika bra som den första boken.

Anmäl
2016-03-13 13:49 #4 av: Cleo1

Ja Kara _murray, jag läste dom eg. i fel ordning. Men det var oxå en underbar bok men lite mindre katt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.