32. Utanför ämnet

Försäkring, hur gör du?

2015-08-03 14:39 #0 av: Therese

Du som har både raskatt och huskatt, eller bara raskatt/huskatt. Skiljer ni på katterna, t.ex försäkrar raskatten men inte huskatten, eller har mindre belopp på huskatten?

Jag har tre katter, två skogisar och en huskatt. Alla tre är försäkrade i högsta beloppet hos If och allt är samma förutom att huskatten inte är livförsäkrad.

Hur gör ni? Jag tycker det är superintressant hur andra tänker och gör.!

Anmäl
2015-08-03 14:49 #1 av: OberonsMatte

Just nu har jag ingen huskatt, men den jag hade fick samma veterinärvårdsförsäkring som raskatterna och samma ersättningstak. Ingen livförsäkring på huskatten p.g.a. det lägre inköpspriset, men i allt övrigt gjorde jag ingen skillnad på dem.

Medarbetare på Förskolan.ifokus

Anmäl
2015-08-06 17:16 #2 av: Lagavulin

är väl ingen skillnad på priset hos veterinären på huskatt eller raskatter! så förstår inte varför man ska ha olika försäkringar!Förstår inte att en del tycker att raskatter ä mer värda att lägga pengar på än en huskatt!! Har man väl skaffat katt ,ras eller huskatt så är det ens skyldighet att se till att man ha den försäkrad och att den får den vård den behöver om nånting skulle hända.

Anmäl
2015-08-06 17:51 #3 av: Therese

Precis min tanke. Jag vet tyvärr så många som har huskatt som inte försäkrar dem alls, därför slog tanken mig.

Anmäl
2015-08-26 20:29 #4 av: ElisabethB

Just nu har jag ingen raskatt, men skulle inte göra någon skillnad i försäkring.. Bortsett från att jag troligen skulle livförsäkra raskatten. När det kommer till veterinärpriser är det lite av "katt som katt" som gäller..

Anmäl
2015-08-28 11:52 #5 av: Midtown Magic

Jag har två skogisar, en ragdoll och en huskatt och alla är veterinärförsäkrade för samma belopp. En av skogisarna har livförsäkring då det hänger ihop med hennes avelsförsäkring, men övriga har det inte.

Anmäl
2015-08-28 20:25 #6 av: Torplyktans

Det är lite olika dyrt för olika katter med premien av olika skäl men t.ex maxbeloppet har jag samma. Men Avelsdjuren har ju div tillägg som inte behövs för en huskattkastrat.

Fast konstigt på sätt och vis att en Skogis kostar mer i prämie (även som kastrat) än en huskatt, jag upplever inte att Skogisar är mera sjuk än en huskatt. Om Försäkringarna får fram olika statistik på huskatt och Skogkatt skulle det ju likaväl kunna bero på att nästan alla raskatter är försäkrad medans många huskatter inte är det. Viket ju borde försämra statistikens värde till Skogisarnas nackdel.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.