2015-07-08 16:09 #0 av: Sagolika

Pga svåra stridigheter & slagsmål  med hans kattkompis, söker vi ett nytt, varaktigt & kärleksfullt fodervärdshem till vår älskade Norsk skogkattpojke SP S*Sagolika Chagall Magnifique.

Han är 7 år (fyller 8 år i november), kastrerad, idmärkt , vaccinerad, avmaskad & försäkrad. Han är stor och lite överviktig (väger ca 8-9 kg). Han har självklart stamtavla, har tagit högsta titeln Supreme Premier på utställning, men vill inte ställas ut mer & då han är kastrat blir det ju ingen avel. Vi vill helst ha en fodervärd för att kunna behålla honom i vår ägo livet ut, då han betyder oerhört mycket för oss och vi vill kunna ha fortsatt kontakt med honom. Nuvarande ägare står för försäkringen medan fodervärden står för mat, sand & ev. veterinärvård (kan diskuteras). Han har känslig mage och får enbart äta veterinärtorrfodret Hill's id (torrfoder och blötmat). Om båda parter är med på det kan han ev. byta ägare längre fram om allt fungerar bra. Kattvana är ett krav. Chagall kan ge kärleksbett och är tyvärr besvärlig vid pälsvård och kloklippning. Vi hoppas hitta en fodervärd i Helsingborg och kan då hjälpa till med pälsvård och kloklippning, då man behöver vara flera. Chagall är trevlig , lekfull och social.  Han tycker om att kela. Vill han ge kärleksbett får man distrahera honom med en vippa eller ignorera. Då katterna varit tvungna att vara uppdelade, har han tyvärr kissat på fel ställe ibland om han varit instängd ensam i ett rum för länge. Normalt sett går han duktigt på lådan och föredrar två stycken, en att kissa i och en att bajsa i. Det är viktigt att lådorna hålls rent noga och att han har mycket sällskap av sin/sina människor. 

Han ska vara ensamkatt & ensamdjur hos någon snäll & kärleksfull person som är hemma mycket och kan kela och leka med honom. Hemmet ska vara lugnt och utan småbarn och andra djur. Han är van vid att få sova i sängen och ha det som en prins. Han ska vara innekatt men helst ha tillgång till säkert innätad balkong eller rastgård. Hemmet bör ligga i eller nära Helsingborg (Skåne). Vi vill ha tät kontakt och få hälsa på honom.

Fungerar det inte i det nya hemmet, ska han ovillkorligen tillbaka till oss och får absolut inte omplaceras/säljas vidare på eget bevåg.

Har du eller vet du någon som vore det perfekta hemmet till vår älskade prins? Hör av er med utförligt mail om hur han skulle få det.

Vänligen (Nina - Chagalls uppfödare samt Hans - Chagalls ägare).

sagolika@gmail.com