01. Allmänt Skogkattprat

klumpig högljudd skogis

2014-10-23 16:09 #0 av: Idihs

Har en skogisflicka på strax över året som vi upplever som den klumpigaste katten vi träffat.
Detta är inget som uppkommit utan hon har varit så sådan vi fick hem henne.
När springer låter det som en hel elefantjord och när hon hoppar så riktigt dunsar hon. Likadant gäller det hennes pratsamhet. Förra skogisen vi hade pratade mycket, men egentligen ingenting jämfört med denna. Någon som har stött på liknande?

Vi har även en huuskatta som är raka motsatsen, tyst som en mus, supersmidig ochans inte värst pratglad utan spinner mest.

Anmäl
2014-10-23 19:20 #1 av: DjupbackensJosefine

Två av våra skogisar är riktigt klumpiga, ramlar till när det går på soffryggen, fönsterbrädan eller liknande, också pratglada men alla katter är ju olika. Är väl samma sak med balanssinnet, alla har lite olika bra så att säga(:

Anmäl
2014-11-05 21:19 #2 av: ChristineL

Min skogis är också klumpig och pratglad. Ibland siktar han fel när han ska hoppa upp nånstans och så faller han ihop i en hög :P Han kan inte stanna ordentligt utan springer rakt in i väggen, och ja, låter som en elefant när han kommer springandes.

Anmäl
2014-11-30 12:16 #3 av: OberonsMatte

Mina skogisar kan nog också uppfattas som ganska klumpiga. Definitivt om man jämför med min supersmidiga lilla Birma, som är lätt som en fjäder och rör sig och hoppar helt ljudlöst. Jämför man med min Ragdoll, så är de dock väldigt koordinerade, smidiga och spänstiga.

När det gäller pratsamheten är min erfarenhet att skogisar är så nyanserade i sitt prat att det sällan blir enerverande. Mina skogisar har i alla fall aldrig varit några riktiga gaphalsar (på det sätt vissa raser kan vara), även om de småpratar och kommenterar mycket.

Medarbetare på Förskolan.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.