05. Pälsvård

Katt med tovor. Tips på pälsvård!

2013-11-17 10:06 #0 av: JohannaN

Hej :)

jag har en katt som har lång päls som är väldigt svår att hålla i trim då hon avskyr att bli borstad. Hon måste nu sövas två gånger om året för att klippas nästan hela henne så att säga. Har ni några tips på hur jag skulle kunna borsta och reda ut henne och där man i största möjliga mån slipper för mycket tovor i pälsen. Hon är utekatt.

vore så tacksam för alla svar jag kan få :)


tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-11-17 10:09 #1 av: [Skörbjugg]

Det finns ju balsam-sprayar som man kan lämna i pälsen (alltså inte behöver skölja ur)... Det gör ju pälsen lite mer len och tovorna kanske inte "blir till" lika lätt, men jag vet inte... :) En liten tanke bara.

(exempelvis den här KLICKA)

Anmäl
2013-11-17 12:21 #2 av: tallens

Hej Kramisen! 

Har själv haft en sådan katt som du beskriver. Hon fick åxå sövas inför rakning, varje år! Hennes mamma var en perser...

Och det är en päls man ständigt, varje dag, måste borsta igenom annars kommer tovorna. Och då allra helst om din katt är en ute-katt. 

Finns inga genvägar!

Orkar eller hinner man inte borsta, kamma katten varje dag ska man från början leta efter en annan ras. Hur gulliga de än är.

Just tovorna är väldigt svåra, eftersom de sitter så djupt och så nära inpå kattens hud. Katten lider av detta. Så du gör rätt i att raka av pälsen.

Din katt måste du börja kamma och borsta direkt efter rakningen. Korta stunder i taget och VARJE dag! Även om man själv inte tycker att det behövs (eftersom katten inte har mycket päls kvar efter själva rakningen). Men pälsen växer ganska fort tillbaka.

Det gör ont på din katt att kammas och borstas med uppkomna tovor. Förebygg tovorna i stället !

Lycka Till med din kompis

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.