06. Mat & Leksaker

Hört talas om det?

2013-09-04 11:33 #0 av: SolidShinta

Hej!

Jag har länge funderat över foder och vad jag vill ge min katt. Mycket som jag har hört ska vara bra är antingen väldigt svårt att få tag på eller lite över en prisklass jag känner mig bekväm med.
Just nu kör jag med Arcana och Orijen som torrfoder. Men det är lite bökigt att få tag på, samt att Orijen som ju är den bättre av dem är väldans dyr här.

Nu hittade jag dock det här: http://www.evopet.com/products/1441
Evo heter det och är ett "grain-free" märke som jag tycker verkar likna Orijen en hel del. Men det är mycket billigare ( iaf här).

Har ni hört talas om det förut? Testat?
Jag tycker att det ser väldigt bra ut men jag är inte super-kunnig. Vad tycker ni?

Anmäl
2013-09-05 07:17 #1 av: blondifire

tyvärr inte ..

Anmäl
2013-09-05 12:31 #2 av: SolidShinta

#1 Inte provat? Eller inte att det ser bra ut? Glad

Anmäl
2013-09-05 17:32 #3 av: blondifire

inte provat o är väl ingen hejare på foderanalys men jag reagerar spontant på att det är mycket grönsaker/frukt i samt fiskolja..

Anmäl
2013-09-05 18:20 #4 av: SolidShinta

Jag som trodde jag äntligen hade hittat något bra här. Skrattar

Men den är ju rätt lik Orijen som alla verkar anse vara väldigt bra? Det är ju till och med mer fisk i Orijen. Och protein analysen är ju högre på Evo, och det har jag fattat som bra?

Orijen:
Benfritt kycklingkött, torkat kycklingkött, kycklinglever, hel sill, benfritt kalkonkött, torkat kalkonkött, kalkonlever, hela ägg, benfri gös, hel lax, kycklinghjärta, kycklingbrosk, torkad sill, torkad lax, kycklinglever olja, kycklinglever fett, röda linser, gröna ärter, gröna linser, soltorkad alfalfa, jams, ärtfiber, kikärter, pumpa, butternut squash, grön spenat, morötter, Red Delicious äpplen, Bartlett päron, tranbär, blåbär, kelp, lakritsrot, Angelikarot, backhornsklöver, ringblomma, söt fänkål, pepparmynta blad, kamomill, maskros, sommarkyndel, rosmarin

Evo:
Turkey, Chicken Meal, Chicken, Herring Meal, Chicken Fat (Preserved with Mixed Tocopherols, a Natural Source of Vitamin E), Peas, Eggs, Turkey Meal, Pea Fiber, Natural Flavors, Apples, Carrots, Cranberries, Herring Oil, Tomatoes, Pumpkin, Dried Chicory Root, Cottage Cheese, Alfalfa Sprouts, Taurine, DL-Methionine

(Tog inte med vitaminer och mineraler)


Anmäl
2013-09-05 20:02 #5 av: EvaSe

Jag tycker det ser bra ut, jag ger Orijen eller Carnia Lynx mest. Nu har jag köpt hem Canagan som de ska få testa.

Jag föredrar utan fisk om det går, dotterns katt tål inte fisk.

Anmäl
2013-09-06 06:03 #6 av: blondifire

som jag sa är jag ingen hejare på foder så varför inte prova det :-) j undviker fisk oxå pga att en av mina är överkänslig..

Anmäl
2013-09-06 08:35 #7 av: SolidShinta

Tack för svaren!

Jag provar det och ser om min lilla kräsna fia tycker det är något att ha då. :)

Anmäl
2013-09-06 23:53 #8 av: AgnetaB


Jag har alltid olika foder i torrfoderskålen så jag enkelt kan byta för då är magarna vana vid de mesta o tröttnar inte heller.  Jag håller på o fasar in Applaws men vet ej om de är så förtjusta. Har varit på shoppingresa i Stockholm o köpt lite olika som Acana tex. Sedan har jag beställt Canagans.  Vill helst inte ha fisk i pga allergent.Däremot ska de ju kunna tåla fiskolja o det är svårt komma undan. Annars ger jag mest blötmat i olika märken o smaker.

Anmäl
2013-09-07 15:07 #9 av: SolidShinta

#8
Jo precis, man har ju hört att fisk ska vara väldigt allergent. Börjar dock fundera lite på varför de har i det i kattfoder över huvud taget då.
Både Acana, Orijen, Evo och (kollade nu för jag kände inte till det innan) Canagan har ju fisk i sig. Då inte bara fisk-olja. Funderar

Men hon har ju inte reagerat på det innan med Acana och Orijen så jag antar att just min kisse iaf är rätt okej med fisk. Än så länge iaf. Man vill ju inte att hon ska bli allergisk heller.
Svårt det där. Känns nästan som att man får välja. Spannmål eller fisk.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.