06. Mat & Leksaker

Orijen? Acana?

2013-02-26 11:20 #0 av: Mojma

Tycker jag verkar vara ett av de bästa torrfoder man kan hitta, stämmer det? Jämförde med acana men tycker orijen verkar snäppet bättre vad gäller köttinnehåll och proteinkälla?

Måste en kattunge få kattungefoder, eller funkar orijen tex att ge hela uppväxten också?

Skriv gärna tips på "rätt" mat om ni har tips!

Anmäl
2013-02-26 22:54 #1 av: LaSadie

Jag vet inte om det bara var min katt, men hon spydde av Orijen. Visserligen var det bättre än det jag försökte fasa bort, men en katt som spyr av att äta det går bort.

Anmäl
2013-02-27 12:39 #2 av: EvaSe

Vi har gett Orijen länge och även till kattungarna.

Tyvärr är det ibland svårt att få tag i Orijen, då är Carnia Lynx ett väldigt bra alternativ.

Orijen innehåller mer kött och protein än många andra foder, så man får vara långsam när man fasar in det. Det innehåller också fisk i mindre mängd, vilket gör att inte alla katter tål det.

Det är dyrare än sämre foder, men eftersom katten blir mätt fortare så går det åt mindre. Det blir mindre i toalådan också, vilket jag tyder som att det inte är så mycket som katten inte kan tillgodogöra sig i det.

Anmäl
2013-02-28 23:56 #3 av: Torplyktans

Jag har börjad igen med Orijen efter en längre paus.  Håller med om det som Eva skriver.

Har också räknad på pris per dag för Orjen 18kg mot Royal Cannin Main Conn Kitten 10kg (båda med uppföderrabbatter) Och då bli det ungefär samma pris eller Orijen till och med billigare var lite förvånad själv nästan.

Kul att höra Eva att det funkar bra för kattungerna :-)

Sen har jag hittad ett till jätte bra foder "Ziwi Peak" bara kött och inälvor som luftorkad eller blötfoder. Känns som om det är det närmaste Barf man kan komma med färdigfoder.

Pris ungefär samma per dag för både blötfoder och luftorkad. Ungefär samma som många blötfoder påser av andra stora märken.

Anmäl
2013-03-01 10:15 #4 av: Nina-R

Jag ger inget av dessa foder men jag ger applaws kyckling, det är 80% kött och inget spannmål utan lite potatis istället.
Funkar kanon på mina!

Anmäl
2013-03-04 23:28 #5 av: Mojma


Svårt att välja foder! Min erfarenhet är att katter kan vara rätt bestämda i vad de gillar & inte gillar i matväg. Min instinkt blir då att man kanske bör vänja dem tidigt med "allt" man vill att de ska kunna äta sen? Eller går det bra att introducera senare i livet också på katter? Hur som har jag inte bestämt mig för vilket torrfoder jag tycker verkar bäst. Vill ge det som är bäst för katten helt enkelt, sen även ge ett blötfoder. Svåra val! Finns så mycket att välja på & de jag tittat på nu som ni nämnt låter alla bra.

Anmäl
2013-03-06 12:21 #6 av: Nina-R

#5
Jag vänjer mina kattungar försiktigt vid olika foder, kött osv. just för att de inte ska bli kräsna. Köparen har ju kanske inte samma syn och vilja på foder som jag. Sedan så tror jag på att variera kosten lite men rått kött osv. Jag tror inte någon av mina kattungar är kräsna alls.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.