03. Avel/Genetik/Uppfödning

Hur gör ni?

2012-12-29 23:18 #0 av: Slashignore

Har tröttnat riktigt nu! Men orkar inte skälla ut mer folk och starta hejdlösa konversationer med alla jag känner. MEN... ni som föder upp/har fött upp katter... hur står ni ut med alla "ovetande" människor som klagar på priserna ni sätter på era katter? Eller händer detta bara mig...?

Jag har min första foderkull här hemma nu och jag är engagerad i försäljningen och det har varit många intresserade men några har backat för att de har tyckt att priset har varit näst intill oförskämt. Fick just ett svar att "Oj det är ju alldeles för mycket för en katt, lycka till." Och för er som undrar så säljs dem för 5.500 kr. Vet inte längre hur jag ska förklara för folk vad katten är värd och vad katten får för vacc. o.s.v. som kostar pengar. Folk verkar inte ta in det ändå!

Om folk säljer en hund för 5000 kr så blir folk shockade över att det är jättebilligt. Folk vägrar inse vad katter är värda. Jag är så glad att de väljer att inte köpa en så "onödigt dyr katt" för jag vill ju verkligen inte sälja till dem...

Men jag blir ledsen... nu har jag klagat färdigt! pust...

Anmäl
2012-12-30 03:02 #1 av: LaSadie

Ingen som riktigt klagat, mer att de vill dela upp betalningen :P (vilket vi inte accepterar utom två ggr). Eller de kanske har klagat men har sållat bort dem ganska omgående ^_^

 

Men det där med hund reagerar jag mot. Hundar är rent generellt dyrare, vilket blandning det än är och är dyra att ha (mat, hunddagis osv. osv.). Var och köpte en bokhylla hos en person, kom in på ämnet priset på våra katter och de sa "oj vad dyrt". De hade just köpt en chihuahua och kunde inte hålla mig då utan sa "ja men vad har ni betalat för den här hunden?" (vilket var dubbelt ung). Det gjorde dem tysta iaf.

Anmäl
2012-12-30 09:16 #2 av: Slashignore

Jag har ju sållat bort dessa människor ganska fort jag med. Men jag förstår inte hur de kan tänka att de kan köpa en hund för 15 k och knappt rynka på näsan och sen är det ve och fasa att folk säljer sina katter för 5 k för "Katten är inte värd det".... f*ck you säger jag.

Anmäl
2012-12-30 09:52 #3 av: Torplyktans

Ja det är jätte trist, vi alla har mycket jobb kvar tills katten har den status den förtjänar, verka det som.

Jag har bara haft en kull och hade tur med alla som ringde, alla visste att en skogis kostar ca 6000.

Men det finns också dem som har pengar och inte tvekar att köpa, men endå blir man tveksam att säljer till dem, som t.ex utekatt i en lagenhet i Stockholm. Det verka som om även raskatter kan bli en sorts statussymbol eller liknade. Välldigt trevliga vettiga mäniskor i övrigt men något känns fel.

Det är det som är svårast att säljer djur, om jag nån gång inte vill fortsätter att föder upp djur so blir det antagligen därför...

Vi har ju även får och det är med får och häst lite som med katt och hund...

Anmäl
2012-12-30 10:12 #4 av: Slashignore

Jag sålde ju min häst till en dam som inte alls var vettig. Det tog ett år sedan var hästen så "sjuk" (läs misshandlad) att den tvingades avlivas. Denna häst som jag räddade från avlivning 6 år tidigare och lade ner 2 timmar varje dag på de 5 åren hon var min. Hon höll ett år hos den nya ägaren... och mådde antagligen inte bra alls eftersom hon fick skador på skador och inte sköttes om som hon skulle... bara för att jag sålde henne billigt till fel person. Ska inte hända igen!

Anmäl
2012-12-30 19:00 #5 av: Torplyktans

så jobbigt, ja priset är den enda livsförsäkring vi kan ge våra djur. Dem är helt utlämmnad åt oss, det är svårt att bedömma alla köpare rätt.

 

Anmäl
2012-12-31 14:01 #6 av: AgnetaB

Javisst är det  irriterande denna reaktion på att katter ej ska kosta men tom en blandras hund kan kosta många tusen! Folk kan inte uppföra sig heller så mina Sibiriska kattungar  blir nog kvar:)

En ringde  o presenterade sig inte o frågade vad de kostade, höll på att sätta i halsen då jag svarade o frågade sedan om det gick att pruta. När jag sa nej så sa han att han kanske återkommer om han inte hittade något bättre!! Gör du det sa jag o tänkte- in your dreams! Skulle ju aldrig sälja något till en  person som ej kan klara att presentera sig ens. Är otroligt trött på oseriösa spekulanter måste jag säga. En person hade visst mailat hela sveriges Sibir uppfödare fick jag reda på på FB men inte varit o tittat hos någon. När det började dra ihop sig att åka o kolla så försvann hon bara.

Sibirbebisar på bilden.

Anmäl
2013-01-03 19:21 #7 av: Mona22

Jodå, några konstiga folk har man varit med om. Brukar berätta lite smått vad som gör att den kostar ifall att de är intresserade. vissa vill ju bara provocera och tycker att en katt ska vara gratis.

Det är nog först när man själv blir uppfödare som man fattar hur mycket det kostar egentligen.

Anmäl
2013-01-06 20:59 #8 av: Druiden

Jag tycker nästan att 5k är för billigt

#6 ''Skulle ju aldrig sälja något till en  person som ej kan klara att presentera sig ens.''  

Jag är en seriös person, och har jättebra hand med djur. Har haft katt och hund sedan jag var 2 år.  men har en syndrom och har jättesvårt att presentera/socialisera mig med främlingar.  
En gång när jag efter flera års påläsning och äntligen hittade en seriös Collie kennel. När jag sedan ringde henne och försökte prata så var det så svårt för mig att förklara vem jag var så hon fick ursäkt för att lägga på. Hon sa att hon skulle höra av sig men aldrig mer, svarade på mail gjorde hon inte heller. Så jag blev såklart jättebesviken. 

Inget illa menat till någon men jag undrar om ni ens försöker lära känna vissa personer innan ni tar ett beslut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.