01. Allmänt Skogkattprat

Bli fodervärd

2012-10-17 13:01 #0 av: Annso_

Hej ! Ska eventuellt ta hem en foder katt för första gången. Varken katten eluppfödaren är okänd då det är ett kullsyskon till min nuvarande katt.. Ska ler som sagt ta hennes syster på foder och uppfödaren kommer då ha rätten till 2 kullar (som vi tänker nu)

Vad bör jag tänka på i avtalet ??
Vem ska betala försäkring?
Vem betalar eventuella vet kostnader?
osv

Anmäl
2012-10-18 15:54 #1 av: Kronängens

Uppfödaren behöver betala försäkringen. Det brukar vara så att uppfödaren betalar de veterinärskostnader som har med aveln att göra, ex. för ev. kejsarsnitt och fodervärden betalar för vaccinering och veterinärbesök efter skador som uppkommit i foderhemmet. Viktigt är väl att komma överens om det som står i avtalet innan man tar hem katten.

Det kan vara bra att skriva in när katten blir er, om ni får den efter X antal kullar eller ska betala en liten summa. Hur lång tid har uppfödaren på sig för att ta kullarna. Vad händer om katten inte utvecklas tillfredsställande och uppfödaren inte vill ta några kullar på henne? Vad händer om katten springer bort osv.

Lycka till!

mvh Susanna, S*Kronängens norsk skogkatt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.