17. Utställningar/Resultat

Utställningsfråga

2012-07-12 09:47 #0 av: LaSadie

En liten fråga om cert och olika länder... Vi har en katt som har tagit PR och vi måste åka utomlands för att komma vidare. Systern hänger med som sällskapsdam då de har en lugnande effekt på varandra. Men syrran (Ruso), har bara tagit ett cert (än så länge hoppas jag) och om hon inte tar fler så tar vi med henne iaf. Men frågan är då, om vi åker med båda Ruso utan titel men har två cert, tar ett cert i Norge kommer hon få titel då eller är det bundet till ett land så att säga?

Anmäl
2012-07-12 11:01 #1 av: FruFilur

Det spelar inte någon roll var det tredje certet tas, så länge som det är på en internationell utställning.

Tre CAC utdelade av tre olika domare ger titeln Champion. Det är valfritt i vilket land/länder dessa certifikat erhålls. Katten tävlar därefter vidare i klass 7.

Så har hon två CAC med sig i bagaget lär du vara tvungen att meddela titelchans och hon blir en svampinjon utomlands istället (idealet vore ju då om du ställer tvådagars och får CAC och blir svamp på lördagen och sedan kan knipa första CACIB i Norge, så behöver du inte tvunget utomlands igen för att bli IC)

Anmäl
2012-07-12 11:35 #2 av: LaSadie

#1 Tack för svaret, super. Ja tanken är hon ska glänsa med sina morrhår och charma domarna så vi slipper flänge ännu en gång för att hon ska bli IC :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.