07. Beteendefrågor

Hur ska jag få mina katter att ligga i min famn?

2011-11-06 21:40 #0 av: ThereseEriksson

Hej... hur ska jag få mina katter att ligga i famnen? Nån som har egna knep? De bara springer iväg när jag sätter de i famnen. De är fortfarande kattungar så hoppas att de kan lära sig att gilla det.

Tacksam för svar!

Anmäl
2011-11-06 22:12 #1 av: Katzuki

Hm.. Mina katter kommer när de vill ligga i knät, vet inte hur man kan "lära" dem. En av mina kommer när jag visslar en visa ;) Hon ligger just nu på soffans ryggstöd och läser över axeln på mig :D

Hur gamla är kattungarna? Jag tror att det hjälper om flera olika människor gosar mycket med dem. Men annars beror det ju också på katt till katt, alla är olika.

Anmäl
2011-11-07 21:11 #2 av: Kronängens

Hur är kattungarnas föräldrars temperament funderar jag på.

Annars är det att hantera kattungarna så mycket som möjligt som gäller. Det allra bästa är som Katzuki skrev, om ni är flera som lyfter, leker, kammar och myser med dem. Kattungar kan ju vara rätt så leksugna och har inte alltid tid att sitta i knät, men när de har lekt färdigt brukar de vílja mysa tycker jag.

Den viktigaste tiden att socialisera kattungar är om jag minns rätt mellan 3 och 8 veckor, fast det kan väl aldrig vara för sent.

Hur gamla är dina kattungar? Lycka till med att socialisera dem.

Anmäl
2011-11-08 22:27 #3 av: ThereseEriksson

Tack för tipsen... Katterna är nästan ett halvt år gamla, så de kanske inte är kattungar längre. De är väldigt sociala och är alltid i samma rum som mig och min sambo. Just nu ligger de och sover på bordet där jag sitter. De leker mycket och jag och sambon är oxå med och busar. De är bara de momentet att ligga i famnen som de inte gör... de ligger gärna bredvid eller på klätterställningen. Jag vill få dem att gilla vara i famnen.  En kompis sa till mig att pröva att ha kattgodis och ge när de ligger i famnen... Jag tänkte pröva det nån dag och se om det blir förbättringar... Båda mina katters mammor är jätte mysiga men jag vet inte om de ligger i famn.

Anmäl
2011-11-25 15:54 #4 av: Kronängens

Om de gillar kattgodis, skinka eller något annat mumsigt är det perfekt att alltid ge det i knät/famnen. "Kommer du till mig, får du något gott!" liksom.

Anmäl
2011-11-26 12:19 #5 av: Sagolika

Om de inte redan är kastrerade så kan jag rekommendera det. De allra flesta blir mysigare & keligare som kastrater.

Anmäl
2011-11-26 12:21 #6 av: LaSadie

Efter kastrering av två blev de ännu gosigare än tidigare. Så det hjälper :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.