07. Beteendefrågor

Viktminskningstips sökes..

2010-08-28 13:26 #0 av: Vrethagens

En av mina tjejer är vääldigt matglad. Detta har dessutom blivit värre efter kastreringen.

Har provat lightfoder men eftersom det är fler katter i katteriet är det svårt med olika foder.

Har även provat att ha henne boende hos bekanta som "ensamkatt" då har hon gått ner i vikt med vanligt foder, för då äter hon inte hela tiden. Sedan när hon kommer hem igen, så går hon uppåt igen, trots att jag försöker dosera fodret. Precis som hon bara "måste" äta när det är fler katter runtomkring.

Någon som har eller har haft liknande problematik?

Tar tacksamt emot alla tips och förslag.  

//Åsa

 

Anmäl
2010-08-28 13:42 #1 av: Margona

Jag ahr haft samma besvär med Amadeus, men nu har han gått ner i vikt och är i en mycket fin kondition. Han har varit ute och gått mycket och det har verkligen gjort resultat så motion är nog ett bra tips.

Anmäl
2010-08-28 16:46 #2 av: LaSadie

Vi matade tjejerna med mer blötmat så minskade de i vikt. Det kan ju funka.

Anmäl
2010-08-28 20:15 #3 av: rockringen

Motion motion,

Ställ kattmaten på en bänk så hon och de andra måste hoppa upp och ner varje gång de äter. Även om det inte låter så mycket så kan det göra susen på en överviktig kastrat som inte rör sig så mycket. Man kan även sätta nåt i alla dörröppningar som de måste hoppa över, så får man lite spagatövningar själv på köpet Tungan ute

Hälsningar

Barbro

Anmäl
2010-08-28 22:29 #4 av: Vrethagens

Jag vet att kombinationen motion och lite "lättare" mat fungerar, men det tar sån tid att få resultat... har även pratat med veterinären som sa att ; "det SKA ta tid" att gå ner i vikt, annars bibehåller de inte vikten ändå. Det är det här med tålamodet Rynkar på näsan...

De sista veckorna har hon varit på landet och faktiskt rört sig ordentligt, men nu är hon hemma igen och därför behövde jag lite extra råd och tips.

Jag ska ta mig en funderare över var jag kan sätta ut lite extra hinder här och där, samt även ställa upp maten så hon får hoppa upp och äta. Det är ju fullt genomförbart nu när den sista kattungen flyttar under morgondagen. Blötmat får de redan mycket av, men jag kan ju försöka ge henne lite extra. Kattungematen har ju inte hjälpt hennes viktnedgång direktSkäms

Tack för tips och råd! Kommer någon på något annat, så tas det tacksamt emot..

//Åsa

 

 

Anmäl
2010-08-28 22:55 #5 av: kerstin2181

Jag har samma problemGråter står och föreläser på jobbet för kunderna hur farligt det är med feta katter, så är min värst, 11kg skogisOskyldig han är lång o stor normalt sett, men jag själv säger att detta är djurplågeri, men Skorpan, Satin och Dogge behöver verkligen sitt foder, vad ska man göra? låsa in fettot i ett litet rum? hur mycket skulle han lida av det? allternativet är, att ställa de andras katternas mat högt som f.., låta fettot titta på, när dom äter, och ransonera honom, men det är ju inte bara nutid detta gäller, han går ju upp lika fort igen, när man släpper detta. Han är bara 5,5 år, och han är mitt allt, lös denna gåta, så blir du min idol för alltidFlört

Anmäl
2010-08-28 23:53 #6 av: klubba

#5 du ska ge portioner(gärna mata sjäv pula för pula..väg upp 15g utav maten och se hur mycket han äter per gång(väger igen efter att han har ätit)

 

Anmäl
2010-08-29 12:36 #7 av: Vrethagens

Ja du, Kerstin, skrattade gott när du beskrev din "lilla" 11kilos katt.. och jag förstår dig verkligen. Vi får försöka komma på något bra och prova oss fram till något som fungerar.. Det ÄR svårt det här med att "dela upp" fodret när man har fler katter.. Vi får kämpa vidare helt enkelt!

Igår flyttade min dam (bara tillfälligt) ett par portar bort här på gården där hon kommer få vara ensamkatt så ska vi se hur det blir med vikten.. Sista kattungen ur D-kullen, Dorotea, flyttar idag, så sen ska vi se till att ordna upp det lite med matplatser och motionshinder här innan den "större" damen kommer hem igen. 

//Åsa

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.