17. Utställningar/Resultat

Ställa ut?

2011-01-02 02:19 #0 av: Idihs

Hejsan

har en liten skogis på snart ett år och är hemskt sugen på att ställa ut han. Är bara lite orolig då han är lite skygg i nya miljöer och när det gäller nya människor. Men när den nya människan hälsat på han så blir han precis som han är emot mig, kelen och go. Så tycker ni att man ska prova att ställa ut han eller låta bli? Tänkte på hans bästa ifall han på ngt sätt skulle ta någon psykisk skada utav detta??

Mvh

Anmäl
2011-01-02 12:21 #1 av: Humletassens

Glad Börja socialisera den blyge killen. Bjud hem vänner på fika (börjar vi med när kattungarna är små), låt gästerna leka med fjädervippan när han kommer fram.

Ta med honom på en tur i transportburen. Hur reagerar han då? En bussrunda i stan/veterinären kanske?

Att han är orolig kan också bero på hormonerna. Han känner ju av att någonting "händer i kroppen". Har han varit på någon utställning som kattunge?

Lycka till

/Heli, S*Humletassens

Anmäl
2011-01-02 22:51 #2 av: Idihs

#1

Grejen är den att han är väldigt blyg för människor han inte träffat tidigare. Sådana som tidigare varit hemma hos oss har han absolut inga problem med. Att både åka bil och vara i transportbur funkar kanon. Han har aldrig varit på utställning tidigare.

 

tack för svar.

Mvh

Anmäl
2011-01-03 03:51 #3 av: MikaelaPetersson

Det enda riktiga sättet att veta är att testa ställa ut honom. Men som sagt träna lite innan, håll han i "utställningspose" hemma när du har folk över. Då kan du se om han grips av panik då så kanske det inte är så lämpligt att åka på utställning med honom där det kryllar av andra människor och katter. Viktigt är också att du gör det hemtrevligt i buren för missen. Den måste känna sig trygg och kan därmed slappna av på utställningen.

Vad är det för kisse du har förresten? =) Namn?

Lycka till!

Mvh Mickis

Anmäl
2011-01-03 10:04 #4 av: David

Är du med i någon kattklubb? Det kanske finns klubbmästerskap eller något annat där du kan testa hur han reagerar utan att vara på utställning i skarpt läge.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2011-01-03 11:23 #5 av: EddaM

Testa du, vet blyga katter som sköter sig utmärkt på utställningar. Men träna honom lite innan som de andra skriver =) Och välj en utställning som kanske inte är så långt borta.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.