17. Utställningar/Resultat

Barn på utställning

2011-02-23 22:10 #0 av: Dalhem

Ifrån att ha varit en flitig utställare har det inte blivit några utställningar alls för oss det senaste året. Orsaken: jag och maken blev föräldrar för första gången i mars förra året och tanken på att släpa med en liten parvel till en utställning har inte kännts så lockande. Jag har ju fullt upp med att hålla ordning på katterna och mig själv :-). Men nu är jag bara sååå sugen på att få ställa igen (även om katteriet här hemma just nu bara består av kastrater). Men vad tycker ni, är det OK att ta med sig en ettåring till en kattutställning? Mamma har lovat att ställa upp som barnvakt på NERK i sommar men jag vet inte om jag vill vänta så länge?? (Maken jobbar ofta helger som egen företagare, så där har jag inte så mycket hjälp...)

Anmäl
2011-02-23 23:56 #1 av: kerstin2181

Jag tycker det är helt ok, man får aktivera dom, så gott det går, lycka till

Anmäl
2011-02-24 17:01 #4 av: Labolina_73

Jag tycker absolut att det är ok,,

Jag har själv valt att inte göra det, min har fått vara hemme med pappa.. Men det är ju mest för min egen skull som jag lämnat honom hemma.. ;-)

Men känner man att man orkar så tycker jag absolut att det kan man göra..

Det finns säkerligen nån snäll själ på utställningen oxå (burgranne tex) som kan hjälpa till att underhålla när man preparerar eller ska ta fram katten.. ;-)

 

//Linda

Anmäl
2011-02-24 20:59 #5 av: LittleL

Jag tycker att du ska prova men vara beredd på att det inte går. Jag tycker det är helt ok att man har barn med sig på utställning...OM man ser efter sina barn. Barn som springer på läktare eller bebisar som skriker kan verkligen skrämma en katt. Men hur det ska gå för ens eget barn vet man ju inte innan man har provat, kanske kan du ta med en kompis som hjälp?

/Sylvia

Anmäl
2011-02-25 00:19 #6 av: Hagalund

Jag tycker... Nej.   Har själv flera gånger suttit som burgranne till såna som haft sina barn med och jag tycker inte det är roligt,det har varit oundvikligt att de även farit runt kring mina burar och jag vill inte vara barnvakt eller lektant, det är inte det, jag är där för.  Och mina katter är inte barnvana, även om de accepterar barn hemma, men barn på utställning är gapiga och stökiga och griniga, det är allt för långa dagar för ungar på utställning.

Anmäl
2011-02-26 01:57 #7 av: Fridaybrew

Lämna så små barn hemma, snälla!

Anmäl
2011-02-26 09:41 #8 av: [Hilo]

Nej, inga småbarn på varken hund- eller kattutställningar.
Majoriteten av djuren har tillräckligt att oroa sig för ändå..

Anmäl
2011-02-26 10:22 #9 av: Josephinesfina

Svårt. Jag skulle nog spontant säga nej?

Dels för att ledsna och trötta barn inte är roliga att vara med (för din egen del) och dels inte roliga att vara runt i kring som utomstående heller vare sig man är katt eller människa... :)

Låt kattutställningar vara DITT nöje, vi kvinnor är alldeles för dåliga på att freda våra intressen! :)

Anmäl
2011-02-26 11:37 #10 av: AgnetaB

#9 tycker som dig att mammor alltid ska släpa med sina barn.det är väl bra för papporna att ta hand om sina barn ibland.

dessutom så vill jag ej ha barn skrik o stoj överallt när jag utövar mina intressen.

Anmäl
2011-02-26 13:28 #11 av: MissMikkus

Man bör nog tänka på barnets bästa också. Finns viss risk med att låta barnet komma in i en miljö där det finns så mycket dammpartiklar och katthår. Har man otur så kan barnet utveckla allergi. Nu är ju ert barn uppväxt med katter, men en utställningslokal är en extrem miljö att vistas i. Vi är nog många vuxna som också reagerar med nästäppa, hosta och andnöd i uställningslokalen.

Anmäl
2011-02-26 13:41 #12 av: Dalhem

Tusen tack för era inlägg! Ja, att lämna honom hemma är väl det som känns vettigast, det var bara mitt utställningssug som fick mig att fundera över möjligheten...

Anmäl
2011-02-26 15:20 #13 av: Kronängens

Jag tycker inte att det är några problem om folk har med sig barn på utställning, förutsatt att man håller efter dem så att de inte skriker och springer så att de skrämmer katterna. En bebis, eller ett litet barn behöver man nog ha back up till, eller någon som kan hämta om det inte fungerar bra. Eller så har man med en vän som kan hjälpa till.

Vissa barn trivs bra att vara med mamma på utställning, andra blir  uttråkade och tycker INTE att det är roligt. Prövar man inte så vet man inte heller hur det fungerar, men en back up-lösning är nog inte fel.

 

Anmäl
2011-02-26 18:51 #14 av: Josephinesfina

#12 Kan förstå dig helt... :) Sen är det ju som #13 säger egentligen:
Provar man inte så vet man ju inte hur det är!

Vis av egen erfarenhet kan jag säga att med barn nr1 hade det varit nemas problemas, medans med barn nr2... Åh, herregud... *fnissar*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.