Övriga ämnen.

Professionell kattvakt!

2015-10-18 13:35 #0 av: Therese

Det kan vara svårt att hitta kattvakt, speciellt om man har fler än en.

Jag surfade runt lite och hittade CK, City Kattvakten. Hur smidigt är det inte att låta någon kunnig komma och rå om dina katter medan du är hemifrån?

Dessa finns bara i Stockholm tyvärr, annars hade de fått komma hem till mig när jag ska på semester.

Såhär skriver de;

"Idén med City Kattvakten i Stockholm är att ta hand om katter i deras invanda hemmiljö när husse och matte måste vara borta. Istället för att flytta på katten åker kattvakten och besöker den i hemmet. CK är där en till två gånger per dag och erbjuder omvårdnad, lek och kel, allt utifrån
kattens behov och ägarens önskemål."


"När det gäller hälsan ser vi alltid till att katten är alert, har ätit och druckit, gått på lådan och verkligen uträttat sina behov. Vi ser också om katten är överviktig, och om så är fallet hjälper vi gärna med råd om hur man kan få till stånd en viktminskning. Katter kan, som många andra djur, få stora problem med sjukdomar och rörelsenedsättning om de har övervikt. Det är ännu värre för ett djur än för en människa att vara även måttligt överviktigt, för friska djur skulle aldrig bli det av sig själva det är vi människor som övergöder dem."

http://www.citykattvakten.se/ck/om-oss/

Nu måste jag surfa runt lite till och se om jag kan hitta någon som låter lika bra, kring Göteborg Galen

Anmäl
2015-10-18 13:44 #1 av: Mygohr

Det som jag reagerade på är att det står att de är där en till två ggr/dag. Enligt lag ska katter ha tillsyn minst två ggr/dag. Annars är det en toppen idé👍

Anmäl
2015-10-18 13:44 #2 av: Nenujap

Jag är inte säker på att jag skulle lite på ett sånt här företag. Det handlar ju om att släppa in någon, som man inte riktigt känner, i ens eget hem.

Sen reagerade jag även på "CK är där en till två gånger per dag" . Katten  ska  ha tillsyn minst två gånger/dygn. 

Men om man hade kunnat känna sig helt trygg med det så skulle det ju vara bäst för katterna att få vara i sin hemmiljö såklart.

Jag hade mina på pensionat i två veckor förra året. Kändes väldigt tryggt och bra. Men då gäller det ju att man hittar ett pensionat som man litar på.

@Mpajunen på Instagram
Anmäl
2015-10-18 13:54 #3 av: Therese

Det har ni rätt i, men det kan vara så att man har en vän som kan tänka sig att vara där en gång men inte två, och då fungerar ju en till två gånger.

Ja alla är olika :) Jag har själv arbetat med städ och som barnflicka hemma hos folk och då är man främling i någons hem.

Anmäl
2015-10-18 14:03 #4 av: Nenujap

Sant. Det är lättare att få en kompis att komma en gång/dag, än att få dem att komma två gånger/dag. Kombinerar man skulle man ju även ha en lite "garanti" eller "säkerhet". När någon man känner kommer varje dag, så kan ju de ha koll på att det inte inträffar tråkigheter med de från företaget som man inte känner.

Själv har jag funderat på att försöka få ihop en "kattvaktspool" i min bostadsrättsförening. Här finns många kattägare och kanske kunde man ordna ett samarbete inom föreningen. Om någon ska åka bort, kan man höra av sig till poolen så att någon granne kan kika in och ge katten mat. En "ge och ta-tjänst". Och grannarna är ju inte totalfrämlingar heller, så det skulle kännas tryggare.

@Mpajunen på Instagram
Anmäl
2015-10-18 14:24 #5 av: Therese

Ja men precis! Jag tror bara en enda av mina vänner skulle vilja ta sig den tiden faktiskt. Jag har släkt som tidigare har sett till mina katter, en vän också när han bodde nära. Ett par tog gärna hem min katt, på den tiden då jag bara hade en.

Nu har jag den turen att jag har en vän och granne som också har katt, vi ser efter varandras katter när någon av oss åker bort. Jag vet dock att vi inte kommer vara grannar för alltid och då behövs andra alternativ. Så vilken bra idé du kom med! Jag får försöka lära känna fler av mina grannar 😊

Anmäl
2015-10-18 15:33 #6 av: Torplyktans

kattvaktspool skulle var toppen i stan tro jag även över något större område, kanske kan man anmäla sig med någon form av kontrakt eller det funkar som en förening eller liknande och så träffas man och umgås ibland också.

Här på landet (hos oss mer mitt skogen med väldigt glest bebyggd) har nästan alla djur och man åker egentligen kan man fråga de flesta om hjälp med passning av djur. Sen är det lite olika vilka man vill fråga beroende vilken typ av djurhållning och inställning till det de har själv. Fast egentlige kan man lita på de flesta man borde nog våga ta mer hjälp av varandra än man gör tro jag.

Förr oss är det extra svårt med vakt till 20 får och 6 katter, förra året hade vi 4 personer som bodde hos oss en till katterna i huset och en till fåren i Gästhuset och var och en hade med en kompis. Tur att dem tycket det var kul med att vara lite ute på landet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.