Annons:
Etikettfärger-mönster
Läst 4470 ggr
Therese
2015-06-17 10:56

Id-fotografera din katt.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Det är viktigt att id-märka och ägarregistrera sin katt. Men om katten springer bort behöver du också ha bra foton på katten så att du snabbt och effektivt kan efterlysa den.

Så här inför sommarsäsongen kan det vara en god idé att id-fotografera din katt! D v s att ta några bra foton som du kan använda ifall oturen skulle vara framme och du måste efterlysa katten. Tänk på att fokus på bilderna ska vara just Katten! Inte inredningen där hemma eller någon familjemedlems goa famn. Se till så att kattens färg/färger återges på ett korrekt sätt på bilderna, och att man verkligen ser hur katten är tecknad. 

Ta också foton på ”särskilda kännetecken” som skiljer ut just din katt från andra katter. Det kan t ex vara en vit svanstipp, en krokig svans, ett flikigt öra eller något i kattens teckning som är speciellt. Förvara alltid kattens id-foton så att du lätt kan hitta dem!

Särskilda kännetecken

Tänk på att id-fotografier aldrig kan ersätta id-märkning och ägarregistrering. Däremot kan fotona vara till god hjälp när du vill tala om för andra att katten är bortsprungen och få deras hjälp i ditt sökande.  

Artikeln har jag fått låna, den finns på HittekatterIfokus och är skriven av Uppkatten, och för det tackar vi så hemskt mycket! :)

Har du förberett något ifall olyckan är framme? I så fall, vad?

Annons:
Upp till toppen
Annons: