Annons:
Etikettutställningar
Läst 6928 ggr
Bengan
2006-08-13 13:36

Mälarkattens utställning i Arboga

Så har vi då varit på utställning igen, denna gång i Arboga. När vi i våras såg inbjudan till Mälarkattens 11:e internationella kattutställning så fanns det flera skäl att anmäla sig. dels hade vi inte varit på utställning i Arboga och dels så ligger det bara sex mil hemifrån, så det är nästan på hemmaplan.

Utställningen hölls i Parkhallen, i Arboga folkets park, som  är en trevlig träbyggnad som låg inne på parkområdet. Detta medförde att det fanns gott om plats att för hungriga utställare avnjuta med havd matsäck utomhus vid de bänkar och bord som fanns utplacerade. Miljön runt utställningen var verkligen gemytlig och kändes som ett trevligt avbrott mot de idrottshallar som oftast används som utställningslokaler. På vissa ställen i lokalen, speciellt runt domarborden så uppstod en del trängsel, men annars fungerade det hela bra. Klubben hade även satsat på en del trevliga initiativ för utställarna. När man kom till incheckningen så blev man upplyst om att klubben bjöd på kaffe, något som många utställare utnyttjade efter den tidiga resan.

Parkhallen i Arboga

Parkhallen i Arboga

I Arboga pågick även något som kallades "medeltidsveckan". Detta firades med Riddarspel, marknad, gycklare på gatorna, mm. Även på utställningen märktes mycket av det medeltida temat. Domarna presenterades på scenen med stora standar med domarens namn på, dessa placerades sedan ut vid domarborden Det hela gav lite "Ivanhoe" känsla, ni vet den där filmen som man sett med tungt huvud på nyårsdagen så många gånger. Några utställare som förmodligen även var arrangörer av utställningen hade medeltida kläder på sig. Det verkade rätt opraktiskt vid utställning, speciellt för damerna som långa klänningar som släpade i backen. Dessa klänningar hade även långa, vida armar som måste vara perfekta för en utställningsnervös kisse att trassla in sig i. Även priset för nominerade katter anspelade på det medeltida temat, det var ett litet svärd i metall som var väldigt tjusigt.

Charles Spijker som fyllde 50 år denna dag bedömer en skogis. Spijker födelsedag uppmärksammades av såväl klubb som utställare.

Charles Spijker som fyllde 50 år denna dag bedömer en skogis. Spijkers födelsedag uppmärksammades av såväl klubb som utställare.

När det gäller utställningen så var den upplagd så att på Lördagen så ställdes kat II och på Söndagen kat I, III, IV och huskatter. Under lördagen som vi var där så flöt utställningen på bra. Bedömningarna startade vid 9:30 tiden och ca 17:00 var allt klart och utställarna fick åka hem. Utställningen var inte den största vi varit på, ca 160 katter per dag fick plats i lokalen. Men en sak är helt klar, detta var en av de trevligare utställningarna vi bevistat och vi kommer gärna tillbaka till Arboga med våra katter. Tyvärr så har jag inte så mycket resultat att lägga ut, men intresserade kan ju hålla ett öga på Mälarkattens hemsida så dyker det nog upp där.             

Relaterade länkar

Av: Bengan

Datum för publicering

  • 2006-08-13
Annons:
RolfH
2006-08-13 13:49
#1

Det verkar som klubben tagit ett trevligt initiativ med ett lite anorlunda arrangemang runt utställningen. Tack Bengan för ett bra reportage!

//RolfH

Jotta
2006-08-13 20:44
#2

På Skogkattslingans hemsida ligger resultat från Mälarkattens utställning. Det är ingen fullständig resultatlista, utan det är klassvinnande katter som presenteras.

http://skogkattslingan.com
Välj Aktiviteter, Utställningsresultat

Jotta
2006-08-13 20:49
#3

Hmmmm…. Länken ovan öppnas i det här fönstret, inte så snyggt… Högerklicka på länken och välj att öppna den i nytt fönster om ni vill se resultaten.

RolfH
2006-08-13 21:19
#4

Jag har fixat länken ovan så att den öppnas i nytt fönster.

//RolfH

Runsviks
2006-09-04 16:33
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Hej!
Vi var ned till Arboga och det är roligt att komma lite söderut och träffa nya katter och kattfolk. Kul när man får höra "Vad gör ni här, både från domare och vänner". Sedan var det mycket trevligt med att Arboga hade medeltidsvecka.

Skickar med ett foto från seniorklasssen/honor, sex stycken mycket vackra damer. Domaren Tellervo Kass hade en svår uppgift…

//Kristin

Upp till toppen
Annons: