2006-10-22 10:22 #0 av: RolfH

BKK arbetar bland annat för att förbättra kattens status. Vi vill genom utställningar sprida kunskap om katten som sällskapsdjur. Vi arbetar för att bekämpa djurplågeri och att alltid se till kattens bästa. BKK samarbetar med Nordiska IDP

BKK´s medlemmar har rätt till att ställa ut sina katter på utställningar i Sverige och Norge. Detta gäller både raskatter och "vanliga huskatter"

BKK arrangerar också olika kurser - som exempelvis trim- och uppfödarkurser. På en trimkurs får du tips både för att hålla din katt vardagsfin, och att göra katten riktig vacker inför en utställning. Uppfödarkursen ger dig råd om hur du tar hand om din dräktiga hona och hur du hjälper kattungar till världen.

Vi arrangerar varje år internationella utställningar och klubbmästerskap.

BKK har medlemsmöten där vi träffas under trevliga former och planerar inför utställningar. Vi försöker hjälpas åt med arbetet inför våra utställningar.

BKK har en kattungeförmedling, dit du kan vända dig för att höra var den katt finns som du söker. Kattungeförmedlingen kan också hjälpa dej som är medlem i BKK att sälja dina kattungar.

BKK finns också för att stötta och hjälpa medlemmarna i olika sammanhang, och för att hjälpa till med att finna svar på de frågor som kan uppkomma.

Vi har även temakvällar där vi visar och berättar om olika raser. Vi bjuder in veterinärer som besvarar frågor om sjukdomar, smittorisker, vaccinationer, tester eller vad du än undrar över.

 

Källa: BBK;s Hemsida

Relaterade länkar

Av: RolfH

Datum för publicering

  • 2006-10-22