Utställningar

Första resan till Norge

2006-08-09 21:23 #0 av: Bengan

Efter några utställningar på hemmaplan så kommer man fram till den dagen då man måste bege sig utomlands för att ställa ut sina katter. För vår del så blev det en resa till Norge i våras, vår första Norgeresa som säkert kommer att följas av fler.

 

Efter att ha ställt ut våra katter ganska flitigt mellan oktober 2004-oktober 2005 så hände det som förr eller senare händer. Vår skogishona blev stoppad och var tvungen att åka till Norge för att ta cert. Vi fortsatte då i Sverige med att ställa ut våra andra två skogisar, men vi insåg att frampå vårkanten risken/möjligheten fanns att även vår ena hane skulle bli stoppad. Under vårvintern började vi därför kika lite på utställningar i Norge. Det var lite med skräckblandad förtjusning som man funderade över detta. Många frågor fanns, hur skulle katterna klara den långa resan, hur skulle det gå att bo på hotell, hur stor var konkurrensen i Norge?

Med hjälp av en Norgekarta så började vi leta utställningar som inte var allt för långt bort, Vi fann vi en encertsutställning i Skiptvet som anordnades av Smaalenene Katteklubb. Nu är det ju ganska dumt att åka så långt till en encertsutställning, man har ju större chans att få sitt efterlängtade cert vid en tvåcertare. Hur som helst så passade utställningen bra för oss i tid, så vi valde den ändå.

 

Efter att ha bokat boende i god tid så var det bara att invänta den 6 maj när avresan mot vårt västra grannland skulle gå av stapeln. Helgen kom med årets första sommarvärme. Resan gick bra och vi gjorde ett långt stopp i Grums där katterna fick knalla runt i koppel innan det blev dags för att fortsätta resan till Mysen/Momarken där vi skulle bo. Väl framme så inrättade katterna sig snabbt till ett liv som "hotellkatter". Vi hade förhållningsorder att katterna var tvungen att vara i bur på rummet, allt för att inte smutsa ner. Döm då om vår förvåning när Roddan smet under sängen och drog fram en herrstrumpa, undrar när de städade under den sängen senast???

 

Utställningsdagen så blev det att stiga upp i ottan för att åka de 15 kilometrarna till Skiptvet. Utställningen i sig var ganska rörigt då det var trångt vid domarborden. Det tog en stund innan det var dags för våra katter att bedömas. Amiz gick ensam i sin klass och fick sitt IP, gissa om vi blev glada över att kunna fortställa ställa ut henne i Sverige. Roddan mötte dock konkurrens från en annan stilig röd hane som denna dag var ett strå vassare och slog ut Roddan. Det var dock en rättvis och korrekt bedömning. Den andre hanen hade betydligt bättre päls. Roddan hade fällt av sig det mesta av pälsen inför sommaren och hade ganska dassig pälskondition.

 

När utställningen var över så var vi nöjda med att ha en IP titel med oss i bagaget till Sverige. Vi var även nöjda med att hela resan gick så bra. Det var inga problem med katterna i bilen, eller på hotellet. Eftersom Roddan måste tillbaka till Norge för att erövra sin IP titel så har vi så smått börjat planera för en ny resa, när är dock inte bestämt.

 

Så till er som tvekar att bege sig till Norge, gör inte det. Passar man på att som vi ta en kortsemester så blir det en trevlig upplevelse med katterna.

 

 

Av: Bengan

Datum för publicering

  • 2006-08-09
Anmäl
2006-08-10 02:09 #1 av: RolfH

Vilket trevligt utställningsreportage Bengan, tack. Precis ett sådant som jag önskar fler av :)

//RolfH

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.