Skogkattens hälsa

Att bli drabbad av ringorm!

2006-12-14 18:44 #0 av: mariamia

Och bli sviken av en vän! Vilket är värst?? Här följer min berättelse, som baserar sig på min egen verklighet och min egen känsla...

När vi mötte ****  på ratsplatsen Stolpen strax utanför Karlstad kunde jag aldrig ana vilka följder det skulle få....

Dagen innan hade **** sökt mig på jobbet, hennes veterinär hade fått förhinder och kunde inte besiktiga de två tjejerna, jag ringde min egen veterinär och fick tid för ****** för den andra skulle vi vänta med. Hon hade kommit efter sa uppfödaren och behövde tid att hämta sig. Som sagt, jag litade ju på **** så jag kände ingen oro. Vi skulle ses på lördagen som bestämt.

 Skratta inte nu säger hon när hon plockar upp ***** ur buren. Skratta? Varför ska jag skratta tänkte jag. Men oj vad hon såg ut! Liten, tufsig i pälsen och jaa inte såg hon väl frisk ut så här i efterhand. De här kala fläckarna fick hon som en reaktion på vaccinet säger hon och visar olika partier på kroppen som drabbats.Mellan öronen, i nacken, i mungipan och på bakbenet.Hon har ett eksem i öronen. Nosen blir hon smutsig om när hon äter och bli inte rädda nu, när hon äter så blåser magen upp som en ballong. Det är inget farligt, hon äter som en häst. Tänk också på foder, hon har en känslig mage och blir lätt dålig. Hos mig har hon fått Mjau mjukmat  och friskes kattunge torrfoder. Kattlådan måste vara ren alltid för annars gör hon gärna brevid. Ok...

När vi ska skriva pappren så tar jag fram min påse, med mappen om min Blossa, köpekontrakt, stamtavlan, veterinärsintyget, leksaker & foderprov. Jag fick två kartonger Friskes torrfoder för kattungar & ******s vaccinationskort. Stamtavlorna hade inte kommit & hon kunde inte skriva ut nåt på sin dator sa hon...

****** ser i alla fall någorlunda ut hälsomässigt. Hon ser lite större ut men när jag väger dem hemma så inser jag att det var pälsen som gjorde att hon såg större ut. Hon har i alla fall inga kala fläckar och när jag besiktar ****** på måndagen får hon ett ua i protokollet. Protokollet skrivs i ****s namn. Räkningen skrivs i mitt namn och jag vidarebefodrar den till ****.

De kala fläckarna blir inte bättre och inte "eksemet" i öronen heller men **** tycker jag ska smörja med Aloe Vera. Och *****s mage är helt förskräcklig, hon har vattendiarrer och inte gör hon nåt på lådan, utan utanför, i HELA mitt kök. Det luktar ve & fasa och det är hemskt. Det första man får göra på morgonen är att torka pölar och när man kommer från jobbet är det likadant.

Helt plötsligt har jag fått ett konstigt utslag på min arm. Det kliar och vätskar sig litet...  Sen har jag två i ansiktet och när den fjärde kommer på ryggen börjar jag bli misstänksam. Hmm, undra om det kan vara svinkoppor jag fått?? Nääää det var inga svinkoppor, jag har fått RINGORM! RINGORM!!! Paniken kommer direkt kan jag säga.... Som tur är så finns Merlyn där just då och hon lyckas lugna mig, men tillsammans kommer vi fram till att *****s kala fläckar inte alls beror på någon reaktion av vaccinet, utan det är ju ringorm.

Tack vare Merlyn (S*StarsHollow´s) så fick jag hjälp direkt. Genom ett telefomsamtal med min veterinär som bekräftar åkomman så får vi medicin snabbt till djuren. Fast jag är förvånad över att inte veterinären kan mer om smittan.Just detta med sanering av sitt hem är något som det är delade meningar om. Alla säger olika och det är många bud. Ett är säkert, sanera måste man.

Ringormen är en spor som sprids med damm och i viss mån i luften. Därför är rengöring a & o. Jag har slängt alla katternas filtar, klösställningar & borstar. Mattorna hemma har vi slängt. Soffan har vi tvättat (tack gode gud för avtagbar klädsel). Hela mitt hem är våttorkat först en gång med klorin och så en gång med virkon. Alla mina levande blommor har jag kastat, blomjorden likaså, plastblommorna rök de med. Hellre vara på säkra sidan... Alla krukor, prydnadsaker och dyl är diskat i diskmaskinen. Varje gång=varje dag så måste jag slänga dammsugarpåsen. Alla textilier som jag har fått tvätta... Nu städar jag normal städning och kommer sanera ytterligare en gång till med virkon. Katterna badas med både Fungoral & Vetriderm K-Hex schampoo x flera. Medicinen man ger skall ges oralt ( i munnen) i 3 veckor med en veckas paus emellan.Man skall dessutom behandla ALLA djur, även dem utan symtom. Alla är smittbärare.Ringorm är inte farligt för djuren, de blir ju friska. Även om man inte behandlar så självläker det på 60-90 dagar. Men eftersom jag är uppfödare så måste jag ta mitt ansvar och behandla mina djur.  

Medicinen kostar  3000:-. Plus allt jag fått slänga som jag måste köpa in nytt... Alla rengöringsprodukter..Och så är det då jul snart, och det är svårt att förklara för mina  barn att tyvärr så blir det inte så många julklappar för vi måste medicinera katterna. Det är svårt att förstå för barnen.

Ringorm kan alla drabbas av, men det är ju då man måste ta sitt ansvar. Och det anser inte jag att den här uppfödaren har gjort. Idag fick jag dessutom en betalningspåminnelse på besiktningsavgiften på ******. Tyvärr åkte hennes stackars man 45 mil i onödan för att hämta *****, utan att ha pratat med mig innan. Jag ville nämligen lämna tillbaka henne, och det gjordes upp när och så åker de flera dagar tidigare utan att underrätta oss innan. Så de fick vända... Det har jag dåligt samvete för, men nu undrar jag, skrattar hon åt mig? Här sitter jag, med två katter utan stamtavlor. Inga papper på att de är mina.Inte erbjudit sig hjälpa till med veterinär & medicinkostnaderna.Veterinärskostnader på många tusenlappar...  Och hon kan inte ens höra av sig! Svarar inte i telefonen eller på mina mail. Den ena katten har hon ansökt om stamtavlor på men inte den värst drabbade. Och vad det innebär vet vi ju alla , hon är en huskatt tills dess hon får en stamtavla. Jag hade tänkt besöka några utställningar men så blir inte fallet nu, jag avstår för att vara helt säker på att inte föra smittan vidare. 

Dessutom har tre av mina fyra barn plus en kompis till dem också fått ringorm, som på oss människor ter sig som ett svampangrepp.  Min man har också fått utslag.Vi skall smörja utslagen med vanilg Pevaryl kräm x2 i 20 dagar. Så nu har mina barn leksförbud med kompis med pälsdjur hemma.Vi kan inte umgås med en del av våra vänner heller. Våra hundar har också blivit smittade och skall badas en gång i veckan och baddas med någon lösning var tredje dag.

 Förra veckan gjorde nån inbrott i vår bil & idag tog jag det tunga beslutet att avboka den hankatt jag skulle fått hem i januari. Pengarna räcker inte till helt enkelt...

Nu tror jag att jag fått med allt. Hoppas ni orkat läsa. Jag har funderingar på att lägga av med min uppfödning, för jag har haft ett tungt år bakom mig.Kommer någon vilja köpa en kattunge av mig efter det här? Är det värt allt? Kommer folk titta snett på mig om jag kommer på en uttällning sedan? Jag vet inte vilket som är värst, att drabbats av ringorm eller att ha blivit sviken av en vän. Om ni saknar något angående ringormen så hör gärna av er, ska jag försöka svara efter bästa förmåga.

Sen vill jag tacka alla som hört av sig & stöttat mig & Merlyn!

God Jul & Gott Nytt År!

Av: mariamia

Datum för publicering

  • 2006-12-14
Anmäl
2006-12-14 19:15 #1 av: WesthKiowas

Jätte bra skrivet Maria! Tack för att du delar med dig av din berättelse.

/Camilla

Anmäl
2006-12-14 19:24 #2 av: Zarkeshas

Vet inte riktigt vad jag ska skriva efter att ha läst din historia... Helt sanslöst på alla sätt och vis! Jag hoppas att du iaf får dina stamtavlor någon gång, men det låter inte speciellt hoppfullt ju. Du har iaf gjort allt du kan i den här situationen och all heder åt dig för det! Lycka till nu med fortsatt behandling och allt annat. :)

/Carolina

Anmäl
2006-12-14 19:31 #3 av: manlyckans

Åh Mia.... Jag kan inte hålla tillbax tårarna när jag läser trots att jag redan visste det mesta. Du ska veta att jag är så nära att ringa **** och säga några väl valda ord.

Jag hoppas innerligt att du fortsätter med din uppfödning. Du har råkat ut för det värsta man kan under ditt första år som uppfödare, men nu kan det bara bli bättre. Alla dina tunga motgångar har gjort dig starkare. Du har verkligen visat att du är en ärlig, rakryggad människa som bryr dig om, och varför skulle man inte vilja ha med en sådan att göra? Det är ju just det som behövs i (katt)världen. Så jag ber dig att du ska stå ut, det blir snart ljusare. Och glöm aldrig; du vet var jag finns om och när du behöver. Varm kram till dig! /Ann.

Anmäl
2006-12-14 19:33 #4 av: lynxeyes

Inte utan att man sitter här med blanka ögon av din berättelse!! Det är vedervädrigt vad folk kan göra med katter... det är ju trots allt så att de inte valt att komma till oss, vi har valt att ha dom o då får man ju f-n ta mig sköta det oxå!!! Jag blir så förbannad!! En stor eloge till dig, dels för att du går ut med din starka historia och för att du tar så väl hand om det som skett!!! Tänker på dina barn, vet hur det är att fösöka förklara för dem... har själv några stycken ;)) och att förklara att något fått vänta på grund av katter eller annat, det är INTE lätt!!! Skickar stora tröstekramar till dig och hela din familj!!! Funderade lite bara... kissen som var värst drabbad och som oxå hade stora problem med mage och allmäntillstånd, hur är det med h*n idag? Fick ni rätt på magen och vikten?

// Sophia

Anmäl
2006-12-14 19:38 #5 av: mariamia

Hon äter Specific FWR foder, som innehåller mkt fibrer som har fått någorlunda bukt med magen... Men hon går inte på lådan utan bajsar utanför lådan. Det luktar illa ännu och magen ser uppsvälld ut. Min veterinär tycker jag skall härda ut, det tar lång tid med frågan är ju om hon någonin blir bra i magen.... och kan äta vanligt foder.... 

TACK för ni bryr er, det värmer... 

Anmäl
2006-12-14 19:43 #6 av: fjellans

Mia, är du säker på att du inte har fått hem någon annan smitta oxå, med tanke på hennes dåliga mage,, stackars dig// Rita

Anmäl
2006-12-14 19:48 #7 av: mariamia

Enligt min veterinär Magnus Lindqvist Borensbergs veterinärstation så finns ingen anledning att misstänka någon annan smitta. Hon hålls däremot åtskild från resten av kattgänget på hans rekommendation men det beror ju mest på att hon bara ska äta FWR fodret. Jag vill ju helst lämna tillbaka henne, men som Magnus säger... Då tänker du inte på katten bästa, och jag tänker iaf ta MITT ansvar!

/Mia

Anmäl
2006-12-14 19:48 #8 av: parlan

Mycket bra skrivet fast jag redan visste det mesta av det jag med..

Vi har haft våra duster men trots det har vi åtskilliga gånger saknat varandra och hittat tillbaka till varandra och med detta så vet du att jag båda tänker och sakna dig och du vet vad jag finnsFlört

Stor varm kram till dig och hela din familj!

/Maria

Anmäl
2006-12-14 19:51 #9 av: Kronängens

Fantastiskt stark artikel. Tack.

Anmäl
2006-12-14 19:57 #10 av: Mindfields

Jag sitter här o bölar när jag läser din artikel. Det är helt ofattbart o jag lider verkligen med er, barnen o djuren.
Kan tänka mig det blir svårt att förklara för barnen, i sinom tid förstår de nog :)

Ta hand om er, ni är starka :)

//Malin

Anmäl
2006-12-14 20:19 #11 av: LosGatos

Saknar ord... Men vill ändå tacka dig för en jättebra skriven artikel och jag hoppas att det "löser sig" på alla sätt och vis!

//Katarina 

Anmäl
2006-12-14 20:31 #12 av: SpinE

 

Hej!

Det är klart att människor vill köpa katt av en så ansvarstagande människa som Du!

Du har "bara" ett tufft halvår framför Dig som Du faktiskt redan avverkat en del tid på. Det ska Du vara glad för!

Sen att Du har en familj som fixar detta visar bara det att Ni är flera som klarar en sjukdom och som har ett gemensamt mål. Det är också fint. Hela familjen blir ju uppfödare så att säga.

De bästa hälsningar SpinE

Anmäl
2006-12-14 20:43 #13 av: EddaM

Du har ju berättat det mesta för mig innan men du skall veta att jag lider med dig. Man får inte göra på det viset. Och du vet att jag aldrig kommer se snett på dig för detta. Det är ju inte ditt fel och jag köper gärna ännu en katt av dig i framtiden med. =) Jag hoppas att det känns lite bättre för dig innombords snart.

*kraaaamar* från Atos och mig.

Anmäl
2006-12-14 20:46 #14 av: Livsnjutarnas

Jaaaaaa....är det någon jag skulle köpa katt av så är det en som kan sanera. Jag skulle mer än gärna köpa en katt av dig. Man vet ju hur mycket kraft och ansvar du tar för att dina katter ska må bra.

Karolina!

Anmäl
2006-12-14 20:55 #15 av: majema

Jättebra skrivet och tack för att du förklarar vad du varit med om. Man har ju god lust att göra både ett och annat med den "uppfödaren" som gjort så här med katterna och mot dig. Skrikandes 
Stora Lycka till Kramar! Det är snart över, tänk på det.

/Marie

Anmäl
2006-12-14 21:03 #16 av: Mylingens

Jag blir helt stum! Vet inte vad jag ska säga, det är ju fruktansvärt! Jag känner inte till det här och har ingen aning om vem uppfödaren är. Men jag skulle jättegärna vilja veta så man inte försöker göra några affärer med henne/honom och råka illa ut. Men men... det lär ju komma fram förr eller senare.

Otroligt starkt av dej att gå ut med detta och att skriva ner historien så vi kan ta del av den. Men snälla du, ge inte upp nu även om det känns jättejobbigt. Ta en paus om du behöver det men kämpa på och kom tillbaka. Du har varit så ärlig med hela denna historien och de flesta respekterar dej för det så ge inte upp nu. Väldigt ledsamt att det inte blev något av med din nya hane, men jag förstår dej, du har ju det kämpigt nog ändå.

Kämpa på och kom tillbaka när du är uppe på fötter igen! Lägg inte av...Lycka till och vi är många som tänker på dej... //Kaisa

Anmäl
2006-12-14 21:15 #17 av: Awanathas

MASSOR MED VARMA GOA KRAMAR MIA!!!!!!

Anmäl
2006-12-14 21:59 #18 av: Tinis

Jag tror att ärlighet alltid lönar sig bäst i längden. Med tanke på hur uppriktiga och öppna både du och Merlyn varit så tror jag inte att era katterier tagit skada. Själv skulle jag inte tveka en sekund att köpa en katt av dig i framtiden.

Jättetråkigt att du tvingats avboka vackra Neo. Jag har ju en helsyster till honom som är helt underbar.

 

Anmäl
2006-12-14 22:57 #19 av: Leffe

Tror att man hellre köper en kattunge från ett katteri som är seriöst och ärligt än från ett katteri som mörkar och inte tar sitt ansvar för sin uppfödning. Så där behöver ni nog inte oroa er så ta nu hand om sanering, katterna och er själva. Däremot tycker jag uppfödaren som inte tagit sitt ansvar bör oroa sig... allt är snart ute både på utställningar, nätet och kattklubbar

Anmäl
2006-12-14 23:05 #20 av: mariamia

Hennes uppfödning är nedlagd. Katterna har gått i pension. Frågan är bara om alla de som köpt kattungar därifrån nu under hösten är underrättade... Jag kan iaf inget göra åt den biten. Kommer nu att sätta punkt för detta för att kunna gå vidare.

Alla ni som stöttar TACK, Tusen tack! Det värmer som sagt... Och nu vill jag försöka tänka på roliga saker och hitta julstämmningen, för trots allt så är det snart jul!

Många kramar till Er alla från oss på S*Eklövet´s

Anmäl
2006-12-14 23:14 #21 av: Sisikarlstad

KRAAAAAAAAAAAAM TÄNKER PÅ DIG!!!! //SusanneKyss

Anmäl
2006-12-14 23:36 #22 av: Runsviks

Tack för din berättelse och hoppas allt ordnar sig. Du är en stark person som orkar dela med dig som du gör och kommer att vara ännu starkare när allt är över. Kram på dig och pussa på dina katter.//Kristin

Anmäl
2006-12-15 00:23 #23 av: Vrethagens

Kan inte annat än instämma med alla som skrivit. Svårt att föreställa sig vilken hemsk situation du hamnat i, usch vad jobbigt! All heder åt dig som står rakryggad i allt detta. Hoppas ni kan finna lite julstämning nu, trots allt. Stoooooort lycka till framöver!! //Åsa

Anmäl
2006-12-15 00:42 #24 av: Syllan

Med tårar i ögonen sitter jag här och läser och jag kan bara tala för mig själv, men jag kommer aldrig titta snett på en person som så rakryggad tar sig igenom en sådan här sak. Ni är så starka både du och Merlyn. Och om jag ska köpa katt så vill jag at det ska var av en peron som du. Som vågar stå för allt som faktiskt kan hända oss alla. Så jag tror knappast att du behöver oroa dig för att ditt katteri tagit skada.

Och som kattköpare/ägare blir man väl snarare orolig för att själv ha träffat på denna vidriga människa, utan att veta om det. Tänk på alla andra kattungar som kanske är ute i hem där dom inte fattar vad som pågår. Kanske är det första katten i deras liv och ingen att vända sig till i bedrövelsen.

Så en STOR Julkram till dig och din familj ifrån heela min! /Sylvia

Anmäl
2006-12-15 01:12 #25 av: Vildfagre

Har fällt tårar över allt ni har gått igenom och känner mej helt maktlös. Mia det ska du veta att om alla uppfödare var som du så skulle detta aldrig ha hänt. Ett är säkert du ska aldrig tvivla på eller oroa dej för om någon tittar snett eller inte vill köpa katter från dej. Det som du och även Merlyn visat gör er till mycket bra uppfödare som sätter sina djurs bästa för ögonen och vad kan man mer begära. Jag vet att du är mycket besviken på**** men så många verkliga vänner du hittat i stället som stöttar dej och uppskattar dej och hela din härliga familj. STOR KRAM från din vän Laila.

 

Anmäl
2006-12-15 01:56 #26 av: elfames

Blir både rörd av det du skrivit Mia ,
och av det alla har skrivit här....
Kommer inte på något lika bra så som alla andra som skrivit har gjort...
Men All eloge till dig Mia & Merlyn!!

StyrkeKramar från
 en annan Mia 

Anmäl
2006-12-15 02:22 #27 av: knoxville

 Jag kan inte annat än att fälla en tår när jag läser

hoppas allt löser sej för dej../kram

Anmäl
2006-12-15 09:37 #28 av: Mulan

Hej!

Vilken fruktansvärd historia! Jag hoppas allt löser sig till det bästa och att dina katter blir friska. Tusen tack för all information också runt ämnet ringorm, jag har lärt mig massor! Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på "uppfödaren"... Jag personligen är av åsikten att man ska vara öppen och ärlig med det som drabbar ens katter o katteri, men vi är alla olika och reagerar olika på saker som drabbar oss. Det är ingen ursäkt och jag tycker inte att man medvetet ska sprida smitta, men ojojoj, så många som ändå gör det genom att bl a åka på utställningar trots att man har andra sjuka katter hemma osv.. Jag har också extremt dåliga erfarenheter om hur en del uppfödare hanterar sjukdomar, defekter mm hos sina katter enligt mitt sätt att se på saken... Ledsen Jag tycker hela historien är tragisk, men jag tycker faktiskt lite, lite synd ändå om uppfödaren som i olika trådar här på forumet är dömd för att ha spridit en sjukdom.. Någonstans måste ju även hon ha fått det ifrån..? Oskyldig Men jag håller helt o fullt med om att det är fruktansvärt dumt att inte informera om det till kattungeköpare osv, men jag har tyvärr varit med om fler uppfödare som gör exakt samma sak, men i andra frågor än ringorm.... Därför har jag också lärt mig att aldrig lita på någon och att kräva att få se veterinärintyg, protokoll mm..

Skönt att läsa att så många är FÖR öppenhet, och stor eloge till er som gått ut med all information och som är de drabbade!

 

Anmäl
2006-12-15 09:54 #29 av: Uffe

Nu tycker säkert måga att jag är skittaskig, men i så fall missförstår ni mitt inlägg.

Att det i kattvärlden tystas ner, göms aldrig pratas om aldrig erkänns beror till största delen på oss själva.
Jag har funnits i kattvärlden i 12 år och jag vet hur de som öppet erkänner att de drabbats avm FIP, ringorm, ja vad ni vill.......som pestsmittade.
Man vänder den ryggen, man pratar skit om dem, spär gärna på historierna så att de blir ännu värre än vad de är.
Nu har jag inte skrivit ett försvarstal för uppfödaren i fråga långt därifrån, men man skall kanske ransaka sig själv också.
Stötta den smittade uppfödaren också om denne agerar öppet och rakryggat, men tyvärr så är det oftast ingen som gör det i dag.

Kattvärlden är på många sätt hemsk, men varje gång man rackar ner på någon som råkat illa ut skall man kanske tänka....nsta gång kan det vara min tur.
Jag lovar att jag hört och sett mycket under mina år, det ena värre än det andra:
Även har det förekommit saker som inte har ett ins av sanning i sig.

Som sagt det här var inget försvarstal, bara en liten tankeställare

Uffe

Anmäl
2006-12-15 10:01 #30 av: mariamia

Ja jag håller med dig Uffe! Det sorgligaste är att jag VILLE hjälpa henne både Merlyn & jag men när hon vänder oss ryggen, vad gör man??

Som jag skrev, alla kan drabbas, men då måste man ju vidta åtgärder och ta sitt ansvar??

Ni har inte hört ****s historia, det har ni inte gjort och det finns alltid två sidor, men mitt faktum kvarstår! Jag ÄR drabbad av ringorm & sviken av en VÄN!

/Mia

Anmäl
2006-12-15 10:12 #31 av: Uffe

Jag klandrar inte dig genom mitt inlägg det hoppas jag du förstår, jag ar själv varit förskonad från all slags smitta under mina 12 år, knappt haft en sjuk katt en gång.

Jag ville bara säga att om man vågar vara öppen och prata om sina problem, som du gör nu. så kunde allt i kattvärlden kanske s sett så annorlunda ut. MEn som det är nu så råder det ofta bittert hat och anmälningarna för både det ena och det andra bara haglar omkring. Ibland med ett uns av sanning i sig, men oftast rena falsarierna och konstruerade av ren hämd

Smyga med en smittsam sjukdom är ju inte särskilt smart, men tyvärr så förekommer det ju och till stor del av den anledning som jag ger.

Jag önskar dig lycka till i ditt saneringsarbete och hoppas att du skall orka ta dig igenom det här. Ge inte upp för en motgång, det är att ta nya tag igen och se framåt, trots allt är det roligt för det mesta med vår hobby.

Uffe

Anmäl
2006-12-15 10:52 #32 av: Merlyn

Uffe; Det första som hände var att jag och Mia tyckte synd om **** men när man försöker kontakta henne utan svar så ändrar man snart uppfattning.

Både jag och Mia har räknat **** som en mycket nära vän och jag har i flera situationer ställt upp med hjälp och stöttning till henne, inte trodde jag att hon skulle ta avstånd från mig utan så mkt som ett ord när detta hände så jag är fruktansvärt ledsen och besviken!!!

Nu förstår jag att jag har varit blåögd och godtrogen och i min vilja att vara snäll så har jag blivit blåst!!!

Stackars Mia har ju blivit MYCKET värre drabbad än jag och jag stöttar henne fullständigt!!!!!!

HA EN HÄRLIG HELG NU Skrattande

Kram Merlyn

Anmäl
2006-12-15 12:32 #33 av: Maria_a

Jag tycker det är helt otroligt det ni gör, ni sliter som djur för att bli av med skiten (om man nu får säga så) och samtidigt informerar ni oss så vi blir många erfarenheter rikare. Det kallar jag seriöst ända ut i fingerspetsarna. Jag tror inte det finns någon som skulle dra sig från att köpa katt från er, snarare tvärtom.
Sköt om er och alla stärkande kramar till er båda.

Anmäl
2006-12-15 15:46 #34 av: BEATA

Maria...hur kan någon göra så här..jag orkade knappt läsa allt..kände tårarna komma. Den här uppfödaren skulle absolut inte få sälja katter...hon har ju brutit mot alla regler man kan tänka sig, så får det bara inte vara. Visst kan vem som helst drabbas, men att lämna ifrån sig kattungar som är smittade och skylla på massa osanningar..det finns ingen ursäkt för det.  Tack Maria för att du orkar skriva om allt det här...sveket är kanske det allra värsta..jag tror också på det goda hos människor..och då känns det så mycket värre när man blir drabbad.  Jag vet inte vem hon är...men önskar att hon också kunde skriva några rader på Forumet.   att hjälpa oss att förstå.....    KRAM BERITGlad

Anmäl
2006-12-19 20:33 #35 av: Froydis

huff for en historie.... og for en jul det blir på dere.. Så god du er som forteller.. Håper oppdretteren du fikk kattene av får det hun /han fortjener...

Håper dere får en god jul likevel...

Anmäl
2007-01-14 00:28 #36 av: SussieBuzzie

Va du är modig som vågar berätta vad som hänt dig. Det kan hända alla, och det är bra att få information om det. Visst kan katt människor vara otrevliga ibland, men varför ska det ske när du vågar berätta vad som hänt. Det är inte många som vågar det!

Tack!

//SussieBuzzie

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.