Allmänt om Norsk Skogkatt

Norsk Skogkatt ifokus firar tre månader

2006-11-06 19:28 #0 av: Bengan

Norsk Skogkatt ifokus firar den 7/11 tre månader på nätet. Aktiviteten på forumet har varit hög sedan start och nya medlemmar kommer till hela tiden. Jag tänkte har ge en lite bakgrund till bildandet av denna trevliga sida för oss skogisvänner.

 

Allt började egentligen på en annan sida, nämligen på Rolf Henrikssons andra forum, CatWizzard. En kväll i juli 06 så ställdes frågan om varför det inte fanns något forum för Norsk Skogkatt. Mindre raser som Maine Coon, Bengal med flera hade ju eget forum så det kanske var dags för ett Skogkatts forum. Rolf nämnde då att han var beredd att dra igång ett forum om det fanns andra som ville vara medarbetare. Jag anmälde mig då som frivillig om det fanns en möjlighet till ett forum.

 

Den andra augusti så kom det upp ett meddelande på CatWizzard att det numera fanns ett skogkattsforum som hette Norsk Skogkatt ifokus. Givetvis så klickade jag mig in där och fick se något som var mer än ett forum, här fanns plats för artiklar, länkar mm. Så jag gick med omgående och blev även tillfrågad av Rolf om jag ville vara medarbetare. Eftersom jag redan lovat det så fick man ju stå vid sitt ord och försöka hjälpa till, trots något begränsade kattkunskaper. Datakunskaper har jag dock i och för sig så det var bara att börja skriva om sina upplevelser med de fyrfota djuren. Innan den stora lanseringen av sidan som skedde den 7/8 så skedde en smyglansering av sidan. Jag skickade information om sidan till kattkompisar, och jag tror de flesta av de som var här från början gjorde samma sak. Vi byggde även upp länkarkivet under denna period.

 

En sida som ofta syns på skogisfantasternas skärmar.
En sida som ofta syns på skogisfantasternas skärmar.

 

Efter att sidan lanserats så gjorde Rolf ett jättejobb med att kontakta alla uppfödare av Norsk Skogkatt i Sverige för att få med så många medlemmar som möjligt, även i Norge marknadsförde Rolf sidan så att vi skulle få med så många som möjligt. Detta gav resultat och i skrivande stund är vi uppe i 363 medlemmar. De flesta från Sverige, men även Norge, Finland och Danmark finns med. Därmed så ligger vi på nionde plats av trettionio sajter när det gäller antalet medlemmar. Av dessa 39 sajter är det 4 som är yngre än Norsk Skogkatt, inget dåligt resultat. De tio vanligaste sökorden för att hitta till denna sajt är: norsk,  katt, skogkatt, kattungar, hur, katter, bilder, norskskogkatt, norska, royal.

 

Jag tycker att Norsk Skogkatt ifokus blev det forum jag saknade. Här kan man fråga allt om rasen, man lär sig mycket. Dessutom är debattnivån på en behaglig nivå, även om det ibland kan bli livligt. Ännu har det dock inte fallit över kanten, och det märks på mina insatser som medarbetare, eller moderator om man så vill. Jag har tagit bort tre meddelanden under denna tid, och dessa har varit så kallade dubbelpostningar, innehållet i sig har varit OK. Jag hoppas att vi kan driva vidare denna sajt i samma fina anda, gärna med lite fler medlemmar. Även om vi är många så skadar det ju aldrig med flera. En annan trevlig sak med sajten är att man lär känna fler skogisintreserade personer, till exempel så hade jag ju aldrig morsat på WesthKiowas på Östkattens utställning om det inte hade varit för denna sida. Kort sagt en sida som förenar nyttan med att lära sig mer om rasen och nöjet att lära känna nya personer.

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2006-11-06
Anmäl
2006-11-06 20:25 #1 av: RolfH

Tack Bengan för en fin artikel om sajten.

//RolfH

Anmäl
2006-11-06 21:08 #2 av: WesthKiowas

Kanon bra skrivet! Visst har du rätt, jag hade aldrig vetat vem du var utan denna sida. Som du skriver är det jätte trevligt att träffa nya människor!

Anmäl
2006-11-08 00:09 #3 av: Merlyn

Bra skrivet Bengan!!!!!

Anmäl
2006-11-08 09:43 #4 av: majaj

Jätte bra skrivet!Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.