Utställningar

Nervösa timmar i Örebro.

2007-01-29 11:37 #0 av: EddaM

Jag var på utställning i Örebro och som alltid var man nervös och tjötig. Och katterna många och vackra.

Jag blir alltid nervös på utställningar och denna utställningen var inget undantag. Det var S*Eklövet´s Atos första utställning och jag hade med mig min långhåriga huskatt Feztiz oxå. Det brukar ju gå bra för henne. Men denna gången hade jag inget hopp om att komma till panel, trots vad alla andra sade. Och Atos har ju en knick och jag visste att han inte skulle vinna men det var ju en tränings utställning för honom och man vill ju veta vad en domare tycker om ens katt.                            Fram till bedömningen av Atos gick jag runt en del och tittade på alla vackra katter, med en del tjöt stopp på vägen såklart. Jag blir väldigt tjötig på utställningar och det är roligt att träffa på nya folk och gamla med. MissMikkus hade buren brevid på ena sidan och henne pratade jag en del med.

EC S*Trollgumman´s Aalbin och matte Lilly Åkesson, MissMikkus.

 Lika bra att säga med en gång att jag inte är någon mästare på att ta foton. Atos uppfödare kom oxå förbi buren, hon skulle hämta upp sin nya lille kille lite senare. Hon tyckte att Atos blivit stor och fin och jag måste hålla med henne.     Lilly Åkesson, MissMikkus med Aalbin     

Sedan så bedömdes Atos och han fick ett väldigt bra omdöme och domaren kände hans knick och han blev ex4 av 4:a. En stund senare var det dags för Feztiz att bedömas och det var hela sex vackra långhåriga huskatts honor med idag, den ena vackrare än den andra. Och nu var jag nervös även om jag trodde att hon inte skulle gå vidare, men det gjorde hon. Hon vann och jag blev förvånad och väldigt glad. Feztiz fick väldigt många pussar kan jag säga.

Det tog några timmar innan panelen skulle börja och jag tog en del suddiga foton under tiden (darrade av nervositet) Och det blev ännu mera tjöt, handlade kattgodis och leksaker oxå. Och jag skulle gå på toa men det var en sådan kö att jag gick tillbaka till buren och då var Feztiz borta. Ja de hade hämtat henne, och hon som inte var borstad. Jag ilade bort till burarna de sitter i innan de skall upp och borstade henne och en del gos blev det med.

Sedan var det bara att inta en plats brevid panelen och vänta. När det sedan blev dags så vann hon över den långhåriga hanen med alla domar rösterna, oj vad glad jag blev. Och sedan skulle hon möta bästa korthåret för reglerna gällde visst inte huskatterna men det dröjer nog inte så länge innan det gäller dem oxå. Och korthåret som hon skulle möta var den vinstrikaste huskatten genom tiderna, men jag stod brevid hennes ägare och hon trodde att Feztiz skulle vinna men hennes katt vann men Feztiz fick en röst och hon blev BOX. Och vad priser man fick sedan, en massa mat och kattsand, leksaker och godis. Nu har de att göra här hemma ett tag vill jag lova.

Det var en väldigt rolig dag tycker jag och jag pratade med nya och gamla bekanter och den kunde inte ha blivit bättre eller jo, om man sluppit snö stormen på vägen hem så.

*kramar* Madeleine, S*Luddhuvet´z. Feztiz och Atos.

 

Relaterade länkar

Av: EddaM

Datum för publicering

  • 2007-01-29
Anmäl
2007-01-29 11:58 #1 av: Merlyn

Det lät som en trevlig dag för er Skrattande Grattis till Feztiz BOX !!

Anmäl
2007-01-29 12:09 #2 av: guldparlans

Grattis Madde till Feztiz BOX och ATOS fina bedömning..Förstår att du var både nöjd och glad med en sådan kanon dag..

//Maria

Anmäl
2007-01-29 13:58 #3 av: mariamia

Mm det var roligt att få återse min egen S*Eklövet´s Atos igen...

Det känns i hjärtegropen vill jag lova! Och Fetiz, grattis till ett bra resultat!

/Mia S*Eklövet´s

Anmäl
2007-01-31 00:52 #4 av: Tinis

Grattis till fina resultat!Glad

Anmäl
2007-01-31 10:03 #5 av: Bengan

Tack för en fin artikel från utställningen.

Mvh Bengan

Anmäl
2007-01-31 10:38 #6 av: EddaM

Jag har några bilder på andra katter som jag tog på utställningen. Så jag lägger ut dem här=)

En vacker svart-vit skogis och hon heter S*Nenya´s Mad Hatter

Anmäl
2007-01-31 10:40 #7 av: EddaM

Och någon här inne känner säkert igen dessa två katterna *ler*

Anmäl
2007-01-31 10:42 #8 av: EddaM

Och sedan gick jag förbi en bur med en vacker trött katt i och jag var tvungen att ta en bild. När jag kom hem såg jag att det var     SW´05 EC S*Aristo Limaz Terrie Viking JW

Anmäl
2007-01-31 10:42 #9 av: guldparlans

#7 haha det är ju mina katterGlad

//Maria

Anmäl
2007-01-31 10:47 #10 av: EddaM

Precis vad det är=)) Kunde inte låta bli att ta bild på dem=))

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.