2011-01-06 16:16 #0 av: David

Kattförbundet SVERAK har, sedan förbundet bildades 1955, på olika sätt arbetat för att stärka kattens status i samhället - och sedan länge har ansett att ID-märkning är ett av dessa sätt.

Att ID-märka sin katt är viktigt - och lika viktigt är det att efter märkningen registrera katten i SVERAKs ID-register.

Om katten av någon anledning inte hittar hem är det själva registreringen som ökar chansen att ni ska hitta tillbaka till varandra igen; genom kattens ID-nummer och dina kontaktuppgifter.

Katter ligger oss alla varmt om hjärtat och tycker att det är av största vikt att ha ett ID-register för alla kattägare! Så viktigt att SVERAK valt att inte ta någon avgift för registrering i ID-registeret för katt!

Så här enkelt går registrering i ID-registret till...

När veterinären har ID-märkt katten får du ett intyg - antingen med tatueringsnummer eller en klisterremsa med chipnummer.

En del veterinärer skickar ID-intygen (Anmälan till ID-register) direkt till SVERAK - tänk på att du då måste underteckna blanketten hos veterinären.

Om veterinären överlämnar ID-intyget direkt till dig - underteckna blanketten och skicka den till SVERAKs kansli.

Finns inte din katt i registret trots att den är ID-märkt?

Testa gärna att sök på din katts ID-nummer på www.sverak.se/id. Finns inte din katt med så fyll i blanketten "Anmälan till ID-register för katt" som finns på samma sida under rubriken "Blanketter".

Klistra ID-remsa eller ange tatueringsnummer - bifoga gärna kopia av det intyg du fick av veterinären när du ID-märkte din katt.

Har du inte något intyg från veterinären men har

  • stamtavla där ID-remsa är fastklistrad - ta kopia och bifoga anmälningsblanketten

eller

  • registrerat ID-numret hos Svenska Kennelklubben och fått s.k. "ägarregistrering" - ta kopia av SKK-handlingen och bifoga anmälningsblanketten

Glöm inte att kryssa i om du vill att personuppgifter ska publiceras och underteckna blanketten - som därefter skickas till SVERAKs kansli.

Självklart är ALLA katter välkomna, oavsett om det är huskatter eller raskatter!

Mer information går att hitta på www.sverak.se/id